Традиционната селекция от приложения на AndroidPIT тази седмица се концентрира върху игрите и практичните идеи.

Приложенията за продуктивност са доста интересни и може да се окажат добро допълнение към ежедневието на мнозина.

 

Aurel

Приложение, което помага за следенето на емоционалното състояние на човек. То разполага с много функции и идва без реклами и е безплатно. Позволява на потребителя да създава дневници, които се асоциират с различни емоции – тъга, безражличие, щастие и др.

Информацията се съхранява на сървър през Google Cloud. Данните са криптирани с AES-256.

 

 

Hellfire

Това е нова игра, която е класически FPS, вдъхновен от Quake и Unreal Tournament. Играе се във виртуални арени с 2, 4 или 6 души. Има различни режими на играта, като целта е да се оцелее най-дълго или да се натрупат най-много точки.

Графиката също е добра, като има допълнителни бонуси из картите, по-добри оръжия и др. Играта е безплатна, без игри или покупки вътре в нея.

 

 

Twobird

Това е приложение за продуктивност, което надгражда възможностите на Gmail. От него потребителят може да управлява имейлите си, да създава бележки, които да споделя с контактите си и др.

Идеята е да се увеличи продуктивността на екипната работа и да се улесни комуникацията по различни проекти. Интерфейсът е малко претрупан, но се свиква с него сравнително бързо.

 

Mi Control Center

Това приложение дава по-голям контрол на потребителя над интерфейса на телефона. То дава функции, познати от интерфейса MIUI на Xiaomi и ги прави достъпни и за други телефони. Приложението поддържа уиджети и др.

За съжаление, има реклами, както и покупки вътре в приложението, които може да се използват, за да се махнат рекламите. Все пак, приложението дава доста възможности за персонализация и има приятен дизайн.

 

 

Professor Layton: Lost Future

Новата версия на играта пристига с още по-интересни пъзели и приключения. Има голямо разнообразие от предизвикателства и интересни нива.

Целта е да се помогне на местните жители във виртуалния свят, като има и интересни анимирани сцени, които движат историята напред. Играта е платена и струва 15 евро.