В разгара на новата седмица е време и за традиционната селекция от атрактивни приложения. AndroidPIT този път ни предлага няколко идеи с фокус върху практичноста и забавленията. Ето и кои са те.

 

Rotation Manager

Това безплатно приложение за Android улеснява управлението на функцията за завъртане на интерфейса според ориентацията на телефона. Тя дава повече възможности, както и функция за заключване в дадената позиция без значение от завъртането на телефона.

 

 

Разликата тук е, че приложението позволява избиране и запаметяване на такава ориентация индивидуално за всяко друго приложение в телефона. Това позволява на потребителя по-лесно и бързо да превключва между приложенията и те винаги да са в подходящия режим.

 

Huawei Petal Search

Huawei продължава с разработката на услуги, които да са алтернатива на Google. Сред тях е и Petal Search. Това е търсачката на Huawei, която е създадена в партньорство с Qwant. Тя може да събира и новини от Microsoft News, както и да показва прогнозата за времето и др.

 

 

Petal Search има и функция за търсене на приложения. Те се препоръчват от Huawei AppGallery. Това е алтернатива за устройствата на Huawei, които са останали без услугите на Google.

 

KartRider Rush+

Mario Kart е доста популярна игра, но мобилната ѝ версия има твърде много реклами и е практически „плати, за да победиш“. KartRider Rush+ също има допълнителни покупки, но не са задължителни, за да се спечели. Има и виртуалнии кутии с награди и т.н. Освен това предлага и сюжет, мултиплейър, както и 45 героя и 20 писти. Налична е и за Android, и за iOS.

 

 

One Shade

Основното падащо меню на Android (познато и като „щората“) е сравнително подценена част от платформата. Това приложение е платено, но дава възможност на потребителя да персонализира и модифицира менюто с много повече възможности. Може да се смени подредбата, цветовете, да се създадат различни профили с комбинации и функции и т.н. Разнообразието от възможности е голямо.

 

 

Sky: Children of the Light

Тази игра известно време беше ексклузивна само за iOS. Сега вече получава и версия за Android. Целта е да се пътува на нови места и да се събират духове, които да се изпращат до звездите. Има много големи карти, като понякога сред тях може да се срещнат други играчи. С тях може да се комуникира и дори да си помагат взаимно за преодоляването на по-трудни места. Целта на играта е сътрудничество, а не битки. Атмосферата също е успокояваща и красива.