Тази седмица селекцията на NextPIT представя пет приложения и игри, които си струва да разгледаме. Сред тях има интересни предложения, които да улеснят работата с телефона, както и да помогнат за по-практичната организация на деня.

 

Notepin

Това приложение позволява създаването на кратки бележки, които да бъдат „залепени“ в падащото меню с известия. Така те винаги ще са под ръка и няма как да ъдат забравени. Предлагат се и три нива на приоритет за всяка бележка, което да улесни и организацията на задачите. Веднъж „залепени“ в менюто, бележките не могат да се „изчистят“ чрез плзъгане настрани. Единственият начин е чрез самото приложение. Има версии за Android и за iOS.

 

 

Secure Clips

Една от най-честите дейности с всяко устройство е копирането и „поставянето“ на съдържание, например текст. Приложението Secure Clips помага да се добави повече сигурност в тази дейност. То добавя бутон за по-лесно копиране и прехвърляне на съдържание, като обещава, че данните са изолирани от Android и не могат да бъдат използвани от други приложения без разрешение. Приложението струва €1.69, като няма допълнителни реклами или покупки вътре. Налично е само за Android.

 

 

Footpath

Приложение, което използва GPS данни, за да изчислява измината дистанция чрез ходене пеша или каране н колело. Изчислява и изгорените калории и броя на крачките. Като цяло приложението е семпло с идеята да дава бърз и лесен преглед над най-основните данни. То съобразява маршрута и с топографията на района, както и с познати други пътища или пътеки. Потребителят лесно може да добавя още маршрути, които да запаметява и да използва по-късно. Например удобни трасета за сутрешното тичане. Налично за Android и за iOS.

 

 

OneSec

Приложение, което поставя фокуса върху дигиталното здраве. То цели да открие и изведе на показ малките, скрити навици, които хората може да имат докато използват социалните мрежи или други приложения. Приложението ще изчислява времето на използване на приложенията, колко пъти са били отваряни и т.н. Ако прецени, че потребителят прекалява, ще изобразява екран с различни въпроси. Например дали наистина има необходимост да използва приложението точно сега, да се върне по-късно и т.н. Може да препоръча и упражнения за почивка. Приложението е само за iOS.

 

 

Hyperforma

Атрактивна игра за почитателите на пъзелите. Тя беше налична за iOS още преди две години,  като сега има и версия за Android. Тя е безплатна, но с реклами и допълнителни покупки. Може да се купи и цялата игра за €4.89. Играчът влиза в ролята на изследовател, който обикаля из космоса в търсене на древна цивилизация. Пътешествието може да напредва чрез решаване на все по-сложни пъзели. Играта е безплатна за Android, но платена за iOS.