Както всяка седмица и през следващите дни задачите бързо ще завземат голяма част от ежедневието ни. Но все пак е добре да отделим малко време, за да разгледаме и селекцията на NextPIT от интересни приложения за Android и iOS.

 

Catcode

Това е генератор на QR кодове, който предлага уникален подход към тази технология. Той позволява на потребителя да генерира своеобразен QR код, като нарисува котешка глава или силует на такава. Системата запомня уникалните черти на всяка рисунка, като всяка нейна вариация ще генерира нов код. Идеята на приложението е да улесни споделянето на файлове, воденето на бележки и т.н. Приложението е безплатно, като има и платена версия с повече опции. Налично е за Android, а версията за iOS все още се разработва.

 

 

Todo Manager

Удобно приложение за управление на задачите. То е безплатно и позволява създаване на списъци със задачи, напомняния в календара, бележки, събития и т.н. Приложението е безплатно, но с реклами. Интерфейсът се откроява с удобната си подредба и ще се хареса на почитателите на продуктивността. Налично само за Android.

 

 

Retouch

Това приложение струва 2.29 евро, без реклами и допълнитени покупки. То позволява на потребителя да „изтрива“ обекти във снимките лесно и бързо. Просто ги маркира и натиска бутона за обработка. След няколко секунди ще види резултата. Разбира се, той може да варира много в зависимост от снимката, сложността на обекта и наличието на детайлите. Но може да е ефективно за по-дребни обекти. Налична за Android и iOS.

Dear My Cat

Семпла игра, която има за цел да помогне на играча да се успокои и да отпочине. Той ще се запознае с няколко котки, които разказват истории, споделят спомени и трябва да им се построят къщи или други сгради. Също така могат да си дават подаръци. Играта е безплатна, но с много допълнителни покупки. Налична за Android и iOS.

 

 

The Pocket Arcade

Игра, която обединява в себе си множество по-малки игри от класическите игрални зали преди години. Има голям брой класики като Fogger, Space Invaders и други, като машините са подредени в красива виртуална зала. Играчът може да ги обикаля и да играе на избраните заглавия. Играта не е безплатна, като засега е налична само за Android.