Благодарение на смартфоните, селфитата се превърнаха в мания. Вече има специални модели телефони, които поставят основен акцент на функциите си именно към селфитата. За мнозина, селфито е повече от обикновена снимка. То е начин на себеизразяване, дори изкуство според някои. AndroidPit представя 5 специални Android приложения, които ще се харесат именно на най-взискателните почитатели на селфита.

 

YouCam Perfect

Може да работи на всички смартфони, които използват Android 4.0 или по-нова версия. Разполага с богат набор ефекти и инструменти за редактиране на селфитата. Има възможност както за нанасяне на леки корекции на снимката, разкрасяване, дори промяна на формата на лицето. Приложението може да прави и по-сериозни редакции, като да маха обекти например. И е безплатно.

 

Любопитно: Скоро ще можем да използваме анимирани селфита във Facebook

 

Candy Camera

Основната характеристика на Candy Camera са филтрите. Приложението има над 100 готови филтъра, които показват ефекта върху снимката в реално време. Разбира се, има и опции за редактиране на снимките, изрязване, промяна на пропорциите и др. Приложението е безплатно за инсталиране, но в него се предлагат допълнителни платени филтри и функции. Може да работи на всички телефони с Android 2.3.3. или по-нов.

 

Selfie Camera for Facebook

Противно на името си, приложението е насочено към почти всички популярни социални мрежи. То има функция, която позволява обработената снимка да се сподели едновремено с избраните от потребителя профили в социалните мрежи. А самата снимка може да се обработи с филтри, ефекти, допълнителни рамки, като промените се показват в реално време. Има и таймер за селфита, за избиране на перфектния ъгъл на снимане и дори добавяне на текстови цитати. Приложението е безплатно за инсталиране, като има допълнителни платени функции.

 

Полезно от Digital: 7 полезни съвета за добри селфи снимки

 

BestMe Selfie Camera

Това е приложение, което е насочено към хората, които държат винаги да изглеждат във възможно най-добрата си светлина. То има 125 филтъра, които показват резултата от тях в реално време. Те са подходящи за разкрасяване в най-различни ситуации. Приложението има още допълнителни ефекти, опция за добавяне на емоджита и дори поддръжка на селфи стикове. Приложението е безплатно за инсталиране с допълнителни платени функциии.

 

Selfie Studio

Това е приложение само за най-върлите почитатели на селфита. То дори не може да използва друга камера освен предната. Предоставя множество функции за редактиране на снимките, режим за 20 последователни снимки, режим за разкрасяване, филтри и др. Приложението е безплатно.

 

Още от Digital: 10 грешки, които допускаме, когато снимаме със смартфон