Apple положи много усилия за усъвършенстването на приложението Reminders за iPadOS и iOS 13. То получи изцяло нов дизайн, по-добро разпознаване на езика, подзадачи, споделени списъци и лента с инструменти за добавяне на нови елементи. Това е огромно подобрение!

 

Но много други приложения за управление на задачи са също толкова добри, ако не и по-добри. Много от тях работят на устройства с Android и Windows и предлагат набор от функции, които липсват изцяло в Apple Reminders.

 

Ето най-добрите алтернативни приложения за управление на задачи, заедно с уникалните функции, които ги правят незаменими, според Make Use Of.

 

Microsoft To Do (безплатно)

 

 

Microsoft To Do се интегрира с Microsoft 365, за да синхронизира вашите задачи от Outlook. Можете да споделяте цели списъци или отделни елементи с други хора, да задавате повтарящи се напомняния или срокове и да разбивате проекти на подзадачи. Нещо повече, Microsoft To Do е напълно безплатен.

 

Това, което го прави наистина специален, е функцията My Day. Използвайте я, за да изберете върху какво искате да се съсредоточите този ден.

 

MinimaList (налична е безплатна и платена версия)

 

 

Ако сте почитател на простите приложения, ще харесате MinimaList. Изчистеният дизайн е възможен благодарение на набор от интуитивни жестове за управление. Плъзнете наляво, за да изтриете задача; надясно, за да маркирате като свършена дадена задача; надолу, за да добавите нови задачи  или нагоре, за да видите настройките си.

 

А функцията Focus Timer е вдъхновена от техниката Pomodoro, насочена към повишаване на вашата производителност. Докоснете задача за да стартирате таймер за 25 минути непрекъсната работа над нея. Ако не сте изпълнили задачата за това време, направете петминутна почивка и опитайте отново.

 

Any.do (безплатна версия, наличен абонамент)

 

 

Any.do е мощен мениджър на задачи с огромен набор от налични функции. Най-добрата част на Any.do е неговият Calendar View. Синхронизирайте календара си от iCloud, Google или Outlook и прегледайте списъка си със задачи заедно с насрочените събития. Any.do интелигентно планира деня ви, като предлага задачи, които да изпълнявате в свободното си време. Можете дори да получите преглед на предстоящия месец.

 

Todoist (безплатна версия, наличен абонамент)

 

 

Todoist е една от най-популярните алтернативи на Apple Reminders. Диаграмата за производителност в Todoist разкрива къде сте прекарали времето си. Тя се запълва, докато изпълнявате задачи, измервайки вашия напредък спрямо ежедневната ви цел, която сте си поставили. С един поглед може да видите на кои проекти сте отделили най-много време, което ви позволява да проверите приоритетите си.

 

Wunderlist (безплатно)

 

 

Много от функциите, които са нови за Apple Reminders, вече са налични в Wunderlist. Разбийте проектите на подзадачи, групирайте подобни списъци заедно, добавете повече подробности с коментари или прикачени файлове и преглеждайте ежедневните и седмичните си задачи в интелигентен списък.

 

Една проста функция – която Wunderlist има, а при Apple Reminders липсва – е Inbox. Тя ви позволява да записвате мислите си, за да не ги забравяте, което пък ви улеснява да се концентрирате върху задачата.

 

Вижте как да управляваме ежедневните си задачи с приложението TickTick