Имаше време, когато евтините Android смартфони не бяха качествени и всеки, който направеше грешката да си купи такъв в крайна сметка оставаше с усещането, че си е хвърлил парите на вятъра. Това обаче е в миналото, смятат от Make Use Of. 

 

За да ни убедят в тази си теза от медията са съставили списък с 5 причини да изберем евтин Android смартфон пред скъп. Ето кои са те:

1. Цена

Естествено най-очевидната причина да изберем евтин смартфон пред скъп модел е ниската цена, която е поносима за по-голям кръг потребители. Кой не би приел идеята да има нов смартфон без да се налага да влиза в дългове, които ще изплаща месеци наред.

 

Може да ви бъде интересно: Kачествени таблети и смартфони на изгодни цени

 

2. Живот на батерията

Днес производителите на смартфони се хвалят с това, че техните модели имат батерии, които издържат цял ден. Това е добре, но помните ли времената когато нашите мобилни телефони, имаха батерии, които издържаха половин седмица. Очевидно е, че колкото по-умни са нашите телефони, толкова повече имат нужда от енергия. Ниско бюджетните телефони все още предлагат приличен живот на батерията, поради дисплеите си с по-ниска резолюция и по-слабите процесори. Мощността не е всичко, има потребители които просто не се нуждаят от супер мощни устройства, а от такива, на които могат да разчитат по-дълго време.

3. По-малък размер

Смартфоните стават все по-големи. Всяка година техните дисплеи се увеличават с около половин инч. Очевидно по-големите дисплеи се харесват от потребителите, но има и такива, които предпочитат модели с по-малки дисплеи. Те са удобни при работа с една ръка и побират се в джоба ни.

4. Възможност за разширяване на паметта

Някои потребители не държат телефона им да има слот за microSD карта, но има и такива,  за които това е решаващо за избора им. Не всички скъпи модели смартфони предлагат възможност за разширяване на паметта с microSD карта, но при нискобюджетните модели почти може да сте сигурен, че устройството ще ви позволи да ползвате карта. Това е така, защото производителите за да намалят разходите предлагат по-малко памет и компенсират това със слот за microSD карта.

5. Спокойствие

Има известна степен на комфорт, когато използвате по-евтин модел смартфон. Вие не сте под постоянен стрес дали няма да изпуснете телефона си или дали не сте привлекли вниманието на някой крадец. Това спокойствие ви дава свободата да ходите там, където искате и да правите това, което искате, без да се притеснявате и мислите само за телефона си. Вашият телефон трябва да се адаптира към живота ви, а не обратното.

 

Вижте какво да имате предвид, когато си купувате евтин смартфон