Ясно е, че Google иска да поеме контрола над живота ни. Един от начините, по които компанията се опитва  да постигне това  е като стартира  услуги за всичко, което правите. Компанията има десетки такива услуги, а вие навярно вече знаете за тях и вероятно ги използвате редовно.

 

Gmail, YouTube, Google Docs, Drive, Android, са само няколко от дългия списък. Има обаче такива, които почти никой не използва, независимо дали е, защото не сме чували за тях или просто не желаем да ги използваме.

 

Ето защо от Android Pit са съставили списък от 5 услуги на Google, които не използват много хора, но които си струва да се тестват.

1. Google Duo

Google Duo е приложение за видео разговори, което не се радва на голяма популярност, а то наистина не е лошо. Качеството на видеото е добро, връзките са стабилни. Всичко, от което се нуждаете, е да създадете контакт и можете да се свържете с него по всяко време, когато искате.

 

Google Duo няма много функции и се концентрира изключително върху осигуряване на висококачествени видео разговори.

2. Google Cloud Print

С Google Cloud Print свързвате принтерите си към сървърите на услугата, което ги прави достъпни отвсякъде, дори и от вашия смартфон. Това е удобно, защото получаваме все повече и повече документи на нашите мобилни устройства.

3. Google Fit

Google също така иска да знае всичко за вашето здраве и като малък признак на добра воля ви предоставя безплатно приложение, чрез което можете да управлявате важна информация за вашето тегло, ежедневно извървяни крачки, колоездене, вдигане на тежести и бягане.

 

Можете да си задавате цели за упражнения или ежедневни стъпки, които да следвате, да свързвате приложения от други устройства и компании, така че всичко да е на едно място в профила ви в Google.

4. Inbox by Gmail

Тази услуга беше силно рекламирана от Google, когато я пуснаха за първи път, но след това тя се изгуби някъде и към днешна дата се използва от малко хора. Inbox е приложение, което прави Gmail много по-интелигентна услуга. Подобно на Google Now, то  анализира имейлите ви и ги групира в категории. Но това не е всичко, с Inbox получавате още много интелигентни и полезни функции.

5. Google Images

Търсите в Google десетки пъти всеки ден, нали? Това е неизбежно. Много пъти, вместо да помислим, просто отваряме Google. Въпреки че една снимка не винаги струва колкото хиляда думи, понякога тя е точно това, което търсим.

 

Нека предположим, че например имате снимка на някакво място и не знаете къде е то, или картина на животно, което не разпознавате, или може би искате да обясните нещо с образи, които са подобни на някой друг, който имате, как ще го направиш с думи?

 

Е, не е нужно. С търсене в Google Images всичко, което трябва да направите, е да плъзнете тази снимка в лентата за търсене.

 

Вижте как да работим с браузъра Google Chrome