Вижте още видеото с 5 полезни и интересни трика за приложението WhatsApp

 

Всички около вас говорят за социалната мрежа TikTok, но вие все още нямате профил там. Интересно е, задължително трябва да пробвате. Преди това обаче трябва да се запознаете с някои от основните функции на приложението. За целта Digital.bg направи за вас това видео, в което ви показва 5 урока за начинаещи потребители в приложението TikTok.

 

Как гледаме само интересни клипове

Често се случва потребители да се оплакват, че TikTok им предлага съдържание, което изобщо не им е интересно. Той обаче трудно разбира това, без да му го кажат и те продължават да виждат нежелано в тематичен план съдържание. Какво трябва да направите в такъв случай. Попадайки на видео, което не искате да гледате, както и подобни на него, просто задръжте пръст върху екрана си и ще се отвори бързо меню с опции.

 

 

Изберете тази на която пише „Not interested“ и TikTok не само ще я премахне, но и ще премахне от предложените за вас всички тематично свързани видеа. Така приложението постепенно ще научи от какво точно съдържание се интересувате и ще ви предлага само него. Внимавайте само погрешка да не изберете „Add to Favorites“, защото тогава ви е гарантирано, че ще получавате подобни клипове.

 

Как да направим видео

След като вече сте изгледали достатъчно видеа в TikTok е време да си направите и свое собствено. За целта натиснете плюс бутона централно долу. Сега натискайки червеният кръг, можете да заснемете 15 и 60-секундно видео, но това няма да е особено интересно.

Как да го направите по-интересно ли? На екрана си имате много допълнителни опции. Ако не ви харесва как изглеждате, можете да се разкрасите, чрез подобряваият бутон „Enhance“. Ако сте мъж ви съветваме да избягвате последните две корекции...едва ли ще ви харесат дамите с тях.

 

Можете и директно да използвате филтри, те са групирани според типа видео, която ще направите. Впрочем ако сте решили да снимате храна, по-лесно ще е да го направите с основната камера на смартфона си. За да я активирате използвайте бутона „Flip“. Да речем, че искате да снимате как изсипвате течност в чаша. TikTok ви дава възможност да забавите видеото от тук. От същото място можете и да го забързате, за да направите забавна черно-бяла история като в нямото кино.

 

Как се прави видео с ефект

Най-интересната функционалност на TikTok несъмнено са ефектите. Те се активират от иконата в ляво от бутона за запис. В приложението има огромно количество от тях и постоянно се появяват нови и нови ефекти. Разглеждайки ги, можете без проблем да стоите онлайн цял ден и това няма да ви омръзне, защото има толкова забавни, че ви се иска да направите следващ и следващ клип, който да споделите.

Но не прекалявайте. По-добре правете всеки ден по 3-4 клипа, отколкото в един ден 30 и после цяла седмица нито един. Ефектите са подредени в различни тематични групи. На първо място разбира се са най-популярните към момента, тези които всички използват, включително и известните инфлуенсъри.

 

 

Ако имате усет, кое ще стане популярно за в бъдеще, правете клипове с ефектите от графата „New“. Доказано е, че ако сте сред първите използвали даден ефект, който последствие стане популярен, шансът вашето видео да е много гледано е огромен.

 

Как да корегираме направено видео

Преди да публикувате видео, можете да направите редица корекции. Например докато сте записвали видеото или видеата, защото можете да натискате многократно червения бутон, за да постигате различни ефекти, които ще ви покажем на по-късен етап. Последствие натискайки бутона „Adjust clip“ можете да промените последователността на отделните клипове и да отрежете определени детайли от тях.

 

Можете отново да използвате филтри или пък да добавите звукови ефекти. Ако пък сте направили разказ или стори за това как е преминал денят ви, можете да се възползвате от функцията „Voiceover“ която ви позволява посредством микрофона на смартфона си, да запишете глас, коментирайки случващото се на екрана ви. Можете да изтриете оригиналният звук на видеата или да го оставите за фон.

 

Съвети при снимане на видео

Най-важното нещо за едно видео в TikTok е съдържанието, което снимате в него. Не правете видео просто ей така, старайте се то да е направено с мисъл и да има контекст. Ако в началото не ви идват конкретни идеи, можете просто да копирате популярни личности, които следвате.

Използвайте тяхната музика, ефекти и дори концепции. Друг важен момент е качеството. За да ви се получи възможно най-добър краен резултат, трябва да сте добре осветени. Осветлението е голямата тайна на професионалните фотографи и оператори.

 

Също така за предпочитане е да се снима посредством статив. Тези две важни неща могат да се постигнат посредством устройството Influgraf, което е създаден специално за инфлуенсъри. В ревютата си преди време сме ви показвали какво представлява тази дажджа. Тя има няколко варианта – съответно за начинаещи, за по-напреднали и за професионалисти. Този за първите се казва Influgraf 380 ие със съвсем достъпна цена, която може да си позволи почти всеки начинаещ инфлуенсър.