„Светът е книга и тези, които не пътуват четат само една страница.“ Това е една мисъл на Свети Августин, която доказва че един от най-добрите начини да опознаете света е като пътувате много. Ако нямате страст към пътешествията, не забравяйте, че едно пътуване може да помени живота ви и нагласата ви за света.

 

Платформи като Couchsurfing и Airbnb съществуват от години, те предлагат един по-обогатяващ начин за преживяване на всяко едно пътуване. Има обаче и много други подобни сайтове, а благодарение на makeuseof, научаваме за най-добрите.

1. Warm Showers

Обичате ли колоезденето до толкова, че да пътувате по този начин докато пътешествате по света? Warm Showers е платформа, която предлага безплатно настаняване в замяна на добра компания и туристически истории, които да споделите с домакина на чаша чай. Важното е също така да стигнете до вашия домакин с велосипед. Сайтът има безплатни приложения за Android, iPhone/iPad и Windows, с функция която ви помага да планирате маршрута си за колоездене в съответствие с възможностите за настаняване.

2. Hostwriter

Hostwriter не е само платформа за настаняване, но сайт за писатели и журналисти, където те може да се свързват по между си и да творят съвместно. Сайтът е създаден от екип журналисти от всички краища на света и вече има над 2000 членове от 115 различни страни. Hostwriter насърчава трансграничното сътрудничество, предлагайки много награди за писане в екип.

3. Trustroots

Ето го и кредото на сайта: „Искаме свят, в който се насърчава доверието, приключението и междукултурните връзки. Нашето желание е да си помагаме един на друг безкористно. Trustroots е напълно безплатен и ще остане така завинаги. Ние вярваме в красота, простота и прозрачността. Ние наблягаме на общността.“

4.  Homestay

Homestay ще ви помогне да намерите жилище когато сте далеч от дома, при това с хазаин за да може по-добре да се запознаете с местния начин на живот. Homestay обхваща над 150 страни и може дори да ви помогне да намерите приятели. Имайте предвид обаче, че ще трябва да заплатите наем на вашия домакин.

5.  Evergreen Club

Evergreen Club е фокусиран върху хората над 50 години, а разходите за настаняване винаги са под $ 25 на нощ.

 

Вижте как технологиите промениха начина ни на пътуване