Пълната анонимност в наши дни е почти невъзможна. И все пак експертите смятат, че има какво да направим по въпроса. Този път решихме да споделим с вас тези 5 бързи съвета за защита на акаунтите ни от хакерски атаки.

 

1. Никога не споделяте вашите пароли. Това е най-честата причина за неправомерното логване в потребителските акаунти. Дори ако имате доверие на някой ваш приятел, пак не се изкушавайте да му дадете паролата си. Никога не може да сте напълно сигурни, че той няма да я каже на някой свой много добър приятел и така веригата да се удължи безкрайно. Освен това винаги използвайте силни, непробиваеми пароли и ги сменяйте често.

 

2. Редовно сканирайте за зловреден софтуер. Троянските коне и кийлогърите са друг често срещан начин за неправомерно логване в потребителските акаунти. Уверете се, че използвате актуализиран софтуер за защита.

 

3. Излизайте от вашите онлайн акаунти когато не ги ползвате. Това не само ще намали риска да ви проследят докато сърфирате в мрежата, но ще попречи на някой, който по-късно сяда пред компютъра да влезе във ваш акаунт. Ако използвате чужд или обществен компютър, това е особено важно.

 

 4. Проследете влизанията в акаунта си. Повечето уеб услуги предлагат възможност за проследяване на всички логвания в нашите акаунти по време, начина на достъп и IP адрес. Отделете си време, за да проследите историята на логванията в акаунта ви и ако забележите нередности веднага сменете паролата си.

 

5.  Подсигурете интернет връзката. Когато влизате в акаунтите си е най-добре да го направите от дома си. Ако обаче по една или друга причина ви се налага да използвате обществена Wi-Fi мрежа, ето за какво да внимавате, когато ползвате обществени Wi-Fi мрежи.

 

Вижте четири полезни съвета за компютърната сигурност, които е добре да знаете