Вашата профилна снимка казва много за това кой сте. Има редица изследвания, които доказват, че хората съдят за вас по вашата профилна снимка. Ето защо не е разумно да избирате за профилите си случайно заснети снимки.

 

Не е нужно да сте професионален фотограф, за да получите добра профилна снимка. Трябва само да следвате съветите на професионалистите, а те не са трудни за изпълнение. Предлагаме ви съветите на Make Use Of за създаване на перфектната профилна снимка.

1. Лицето ви е от значение

Всички специалисти съветват, че в снимките за потребителските ни профили акцентът трябва да е върху лицето ни. Ето защо трябва да се уверите, че лицето ви изпълва рамката, и че изглеждате като в реалния живот. Каква част от лицето и тялото трябва да се покажат? Съветът е да снимате главата до раменете, което се счита за идеалното решение, но можете да стигнете от главата до торса, ако искате.

2. Подчертайте челюстта и очите

Челюстта огражда лицето ви, докато очите ви са това, към което зрителят автоматично се насочва. Концентрирайте се върху тези два елемента. За очите има една техника, която фотографа Питър Хърли силно препоръчва. Тя предлага най-лесният и най-ефективен начин да покажете увереност и да добавите изразност на лицето си. Трябва да придвижите долния клепач колкото е възможно по-близо до зеницата. Горната част на клепача неволно ще се премести малко.

 

Подчертаването на челюстта е изключително важно, ако искате да изглеждате добре на снимки. За да се появи двойна брадичка, нужни са само няколко прости движения. Ето какво трябва да направите: наклонете леко насочете брадичка напред, а главата назад, като че ли искате да целунете небето - но със затворени устни. Леко завъртете глава встрани.

3. Усмихнат или сериозен

Усмихнатите хора се приемат много по-добре от сериозните. В случай, че решите да сте усмихнати, обаче по-добре е да покажете зъбите си. Според проучването, една усмивка с видими зъби прави човек да изглежда по-компетентен, симпатичен и влиятелен. Усмивката със затворена уста не се приема толкова добре от хората.

4. Разкажете история с вашата заглавна снимка

Профилната снимка трябва да бъде фокусирана върху лицето ви и нищо друго. На нея няма място за вашето куче или половинка. Заглавната снимка е друго нещо. Използвайте я мъдро за да разкажете своята визуална история, с която да накарате хората да искат да ви следват.  

5. Фонът на снимката също е от значение

Много фотографи съветват да се използват неутрални цветове за фон, като се внимава лицето да не се слее с фона. Добре е да се избягват за фон пана или плакати със сложни геометрични фигури или линии, преминаващи през главата ви.

 

Вижте кaк да защитим профилната си снимка във Facebook