На кого не му се е случвало да търси даден важен имейл и да не го открива, просто защото в пощенската му кутия цари пълен безпорядък. Това може да се промени. За щастие има многобройни трикове, които можете да използвате, за да се уверите, че може да намерите всеки имейл който ви потрябва. 

 

От Mashable споделят тези полезни съвети за работа с електронната поща.

Gmail

Gmail на Google предлага многобройни опции за маркиране на важни входящи имейли и дори използва един от тях по подразбиране, нарича се "importance marker" и отбелязва имейли, след като алгоритмите на Google използват различни фактори, за да определят, дали даден имейл  заслужава вниманието ви. Сред тези фактори са: на кого изпращате имейли и колко често ги изпращате, кои имейли отваряте и т.н.

 

Ако Google реши, че даден имейл е достоен за маркер за важност ще го маркира с жълта стрелка сочеща към него. Ако искате да виждате само имейлите, маркирани по този начин, в лентата за търсене в пощата изпишете "is:important".

 

Ако обаче мислите, че Gmail пропуска действително важните ви имейли, може да изключите функцията като влезете в профила си (чрез браузър) и кликнете върху иконата на зъбно колело в горния десен ъгъл. След това изберете "settings" и след това "inbox". Превъртете надолу до "importance markers" и изберете "no markers". Това е.

 

Сега може да създадете свои филтри, като маркирате важните за вас хора, чиито имейли не бихте искали да пропуснете – вашият шеф, партньор, най-добрият ви приятел или вашият адвокат. Ето какво трябва да се направи: въведете имейл адреса на човека в лентата за търсене на браузъра си, от падащото меню изберете "more" и след това "create filter". Уверете се, че важният имейл адрес е в полето "from" и след това изберете "create filter with this search".

 

Следващият екран ви дава достъп до функцията Gmail star за имейлите от този изпращач, маркирайте ги като важни или се уверите, че те остават извън папката за спам.  След това не забравяйте да натиснете "create filter".

Outlook Mail

Microsoft улеснява определянето на имейли като заслужаващи специално внимание и дори отива още една стъпка напред, като ви позволява автоматично да поставяте съобщения в горната част на вашата пощенска кутия.

 

За да включите функцията за автоматично закачане на имейл в горната част на вашата пощенска кутия, потърсете имейл от човека чиито съобщения са с приоритет за вас и след като го отворите кликнете върху "more commands" в лентата с инструменти. След това изберете "create rule" и се уверете че опцията "it was received from" е активирана. След това премахнете всички неприложими условия и кликнете върху падащото меню "move the message to folder". След това натиснете "pin the message" и "OK".

Yahoo! Mail

Yahoo! Mail ви дава възможност да създадете папка, в която да пристигат всички важни нови имейли. Отворете имейл от подател, който е важен за вас и изберете падащото меню "more". Сега кликнете върху "filter emails like this". Полето "from" трябва да включва адреса на вашето специално лице (можете да добавите повече от един адрес в полето) и  когато сте добавили всички подходящи имейл адреси, изберете папката от таба "then move the message to this folder". И накрая, кликнете върху "save".

 

Вижте какво трябва да знаем за имейлите, които получаваме от непознати адреси