Ако имате смартфон с Android, знаете колко много функции и възможности предлага платформата. Освен предимства, това има и недостатъци, като с времето може да доведе до забавяне на работата ѝ. AndroidHeadlines дава няколко съвета как да оптимизираме телефон с Android, за да сме сигурни, че винаги използваме максимума на неговите възможности.

 

1. Проверете профила си в Google

За да можем да използваме всички функции и възможности на Android, трябва да влезем с профила си в Google. Той предлага отделно приложение (Настройки в Google), от което може да видим всички функции и настройки на профила, като можем да ги персонализираме според собствените си желания.

 

Полезно: 5 настройки, които ще подобрят сигурността на профила ни в Google

 

2. Скоростта

Следващата стъпка е да се уверим, че скоростта във всичките ѝ форми е на ниво. Това означава да изтрием ненужните приложения, което ще освободи системни ресурси.

 

Полезно: Как да ускорим работата на Android смартфон

 

След това трябва да проверим дали сигналът на WiFi мрежата е достатъчно добър. Може да се наложи оптимизиране на настройките или местоположението на рутера.Чрез приложение за тест на скоростта може да проверим и скоростта на мобилната връзка. Вижте как да подобрите скоростта на връзката когато споделяте интернет на смартфон с Android.

 

3. Браузърът

Има множество най-различни браузъри, които предлагат разнообразни функции и възможности. От гледна точка на скоростта най-популярните решения са Google Chrome и Opera.

 

Любопитно: Как да актуализирате Google Chrome на компютър или смартфон

 

4. Вибрацията

Повечето телефони с Android вибрират при всеки досег и функция. Според производителите това е своеобразна обратна връзка сякаш човек натиска физически бутон. За много потребители обаче е досадно, а и освен това хаби енергия. Вибрирането при досег обикновено може да се изключи или от отделните прилжоения или централно от настройките за звук и известия в основното меню на Android.

 

Полезно: 5 настройки, които е добре да промените в новия си смартфон

 

5. Клавиатурата

Android позволява на всеки да инсталира каквато виртуална клавиатура пожелае. А изборът от такива е много голям. Струва си човек да разгледа допълнителните клавиатури в Google Play и да види разнообразието от функции, които предлагат. Може да се окаже, че има клавиатура, която ще е много по-удобна и съответно бърза, отколкото е стандартната. Ето и най-добрите софтуерни клавиатури за Android смартфони

 

Още от Digital: Защо потребителите предпочитат "чист" Android