Всеки знае, че поверителността на личните данни е от значение. Днес хората са по-осведомени отвсякога за неприкосновеността на личния си живот и въпреки това трудно успяват да се защитят.

 

Начини да държим личните си данни далеч от любопитните очи, има и за тях се говори все повече, което е страхотно. Един от тези начини е да използвате приложения за поверителност. Разбира се, тези приложения не са безупречни, но са много по-добре от това да не предприемете никакви мерки.

 

От Android Authority знаят кои са най-добрите Android приложения за поверителност.

AppLock by SpSoft

Приложението заключва и защитава приложенията ви чрез парола, шаблон и пръстов отпечатък. В допълнение към перфектната ключалка, AppLock може да улови натрапниците, като им направи снимка и дори скрие факта, че приложението е заключено с фалшив прозорец за грешка! Приложението има безплатна и платена версия.

 


DuckDuckGo Privacy Browser

DuckDuckGo Privacy Browser е уеб браузър. Той ви позволява да осъществявате достъп до мрежата с малко по-голяма сигурност, отколкото обикновено. Приложението блокира тракерите на уебсайтовете, принуждава сайтовете да използват криптирани връзки (ако е възможно) и оценява правилата за поверителност на различните сайтове с оценки. Компанията има и търсачка – DuckDuckGo. Приложението е безплатно.

 

 

GlassWire

GlassWire е едно от най-добрите приложения за поверителност. То прави две неща. Първо следи използването на данни, като ви показва приложенията, които използват данните ви в реално време. Можете да видите, кога дадено приложение се свързва със сървърите си или използва данните ви. Приложението също така може да ви помогне да защитите поверителността си и да разкриете подозрителна активност на приложенията чрез визуализациите и статистическите данни на GlassWire. Приложението има безплатна и платена версия - $1.

 

 

K-9 Mail

K-9 Mail е едно от малкото надеждни имейл приложения. То е напълно безплатно, а също и с отворен код. По този начин можете да видите какво всъщност прави това приложение. ProtonMail е друго отлично имейл приложение.

 

 

ProtonVPN

VPN са сред най-добрите приложения за поверителност. Те ви позволяват да се свържете с виртуална мрежа, която скрива това, което правите от действителната мрежа. Това основно ви позволява да сърфирате, без никой да знае какво правите. Приложението ProtonVPN може да се изтегли и ползва безплатно.

 

 

Telegram или Signal Private Messenger

И двете приложения са безплатни и правят подобни неща. Те ви позволяват да изпращате кодирани съобщения до други хора. Те също така поддържат споделяне на снимки, видео и файлове заедно с гласови повиквания, групови разговори и др.

 

 

Вижте 9 лесни начина да гарантирате сигурността си в Android смартфон