Google има безброй функции, за съществуването на които вероятно не  знаете. Знаехте ли, че можете да настроите аларма в лентата за търсене, да летите в Космоса и дори да си поиграете с LEGO тухлички?

 

От Business Insider ще ни разкажат за 5 невероятни Google функции, за които може да не подозирате.

 

1. Можете да използвате таймер директно от търсачката на Google. Само трябва да въведете например“timer 4 hours” и отдолу ще излезе прозорец, който ще засече времетo. Трябва да въведете колко време искате да ви засече и когато стигне до 0 ще прозвучи кратка аларма. 

 

2. Google, заедно с екипа на LEGO сътвориха един забавен експериментът, наречен Build with Chrome.  Играта Build with Chrome е достъпна за всички потребители и може да построите и публикувамте вашите LEGO творения на всеки парцел земя в света. За да се потопите в забавлението трябва да отидете на www.buildwithchrome.com.

 

3. Имате нужда от помощ в прочитането на голямо и сложно число? Google ще ви помогне. Трябва само да напишете в полето за търсене числото, което искате да бъде прочетено, например: 145,345,678,983=english и готово. Отдолу ще бъде изписано с букви числото. Тази функция е достъпна само на английски.

 

4. Google Sky ви дава възможност да разгледате космоса и научавате интересни неща за планети, галактики, съзвездия и така нататък. За целта обаче трябва да отидете на www.google.com/sky

 

5. Google дава възможност да се разбере кои са шрифтовете използвани в даден уебсайт. За целта изпишете google.com/fonts

 

Вижте как Google стана най-успешната компания в света