За последните десет години, приложенията за компас не се промениха много. Те използват акселерометъра на устройството, за да открият посоката. Въпреки това, като цяло, те вършат работата си доста добре и са изключително полезни за туристи, рибари и за много други дейности на открито.

 

От Android Authority разглеждат някои от най-добрите Android приложения за компас.

1. Compass 360 Pro (безплатно с реклами)

Compass 360 Pro е прост и функционален компас. С това приложение можете да намерите и магнитния север, и истинския север. Приложението поддържа и няколко езика, не изисква интернет връзка и доста лесно се калибрира. За да използвате приложението, вашия телефон трябва да има сензор за магнитно поле.

2. Compass by Fulmine Software (безплатно с реклами)

Compass by Fulmine Softawre е друга солидна опция за приложение за компас. Работи без интернет връзка и може да работи и без GPS сигнал. Приложението може да намери магнитния и истинския север, има дори карта, която можете да навигирате с координати вместо GPS сигнал.

3. Compass by PixelProse SARL (безплатно, $ 3,49)

Compass by PixelProse SARL е едно от малкото приложения, чиито безплатни версии не съдържат реклами. Приложението използва GPS за най-добра точност, отчитане на височината, време на изгрев и залез и др.

4. Compass Steel 3D (безплатно)

Compass Steel 3D е едно от най-красивите приложения за компас в този, тъй като разполага с широка гама от теми за персонализиране. Някои от другите характеристики включват време на изгрев и залез, откриване на истински и магнитен север, индикатор за посоката на слънцето, време за нарастване на луната, индикатор за посоката на луната и др.

5. Digital Compass (безплатно, до $6,49)

Digital Compass е просто приложение за компас и карта. То поддържа дължина, ширина и директни адреси. В допълнение, приложението включва и следните полезни функции: откриване на истински и магнитен север, определяне на магнитната сила и на наклона. За да използвате приложението, вашия телефон трябва да има сензор за магнитно поле.

 

Вижте квантови компаси могат да се превърнат в бъдещето на GPS навигацията