Вижте още: Huawei FreeBuds 3 - Безжични слушалки с шумопотискане

 

Почти не се забелязват заради компактните си размери, но това в ушите ми са новите безжични слушалки на Huawei - FreeBuds 3. В подробно видео ревю, екипът на Digital.bg вече ви запозна с техническите им параметри, които включват първият в света процесор специално разработен за носими и звукови устройства - Kirin A1. Първият в света BT 5.1 и BLE 4.1 чип.

 

Няма да ви преразказваме вече показаното, за пропусналите да го гледат, директен линк има над тази статия. А сега ще подходим малко по-потребителски насочено, за да ви покажем няколко интересни довода, които ни накараха да заключим, че Huawei FreeBuds 3 са едни от най-добрите слушалки, които можем да намерим днес на пазара.

 

 

В основата на всичко стои дизайнът им, който е вдъхновен от природата. Тук всички форми са заоблени и ергономични. Няма стърчащи гумени уплътнения и ръбове които да ни убиват. Слушщалките са с Dolphin Bionic Design, който е вдъхновен от естествена кривина на гласната кухина на делфина и благодарение на него фокусира и модулира гласа. Така формата на слушалките се превръща в универсална и те прилягат чудесно на почти всяко ухо. А когато добавим, и че теглото на всяка е едва 4.5гр., буквално не ги усещаме когато ги носим.

 

 

Благодарение на всичко изброено до тук, Huawei FreeBuds 3 са идеалното лекарство против шумни хора около вас. Слушалките са с Noise Canceling технология, която ви изолира от околните шумове. Ще ви дадем няколко неприятни ситуации: Летите със самолет по време на дълъг презокеански полет или сте с автобус от България, до другия край на Европа. Зад вас има майка с новородено, което постоянно плаче…нормално, бебе е, не можете да му направите забележка, да бъде по-тихо.

 Втори сценарий - половинката ви има навика да хърка нощем и сънят за вас е мираж от години. Никакъв проблем – вместо да използвате восъчни или силиконови шумоподтискащи тапи за уши, можете да се доверите на  FreeBuds 3, които са с ергономична форма и са достатъчно леки, че да ви дразнят докато спите. Сега пуснете от смартфона си релаксиращи звуци, припукващ огън от камина или дъжд. Сладкият сън ви е гарантиран, а имайте предвид, че за разлика от други изолиращи слушалки, тези на Huawei са доста компактни и ви позволяват свободата да можете да спите настрани, легнали върху тях, без да създават дискомфорт в ушите ви.

 

 

В същото време FreeBuds 3 са с добре насочен към ухото ви звук. Така слушайки музика, вие няма да пречите на околните, които си почиват около вас.Това важи с пълна сила и за геймърите. Със сигурност сред вас има такива или пък децата ви обичат да играят игри на телефона си. В повечето случаи игрите са шумни и с ефекти. С FreeBuds 3 решавате проблема, а освен това удоволствието от звуците в играта е в пъти по-голямо. В повечето случаи смартфоните са с един високоговорител, а със слушалките имате стерео звук, с чисти високи и плътни ниски честоти.

 

 

Малко вероятно е да слушате такава музика и то по точно този начин, но със сигурност ви се е случвало стандартни слушалки „тип тапи“ да ви падат когато направите по-рязко движение, докато спортувате. Интересно е да отбележим, че докато тествахме FreeBuds 3, не се сблъскахме с подобен проблем. Слушалките стоят като залепени към ушите ни. Нещо което много ни харесва във FreeBuds 3 е факта, че красивият им объл кейс се използва и като зарядна станция.  Така имате възможност да слушате до 20 часа музика. Доста полезно е също така, че слушалките могат да се зареждат безжично директно от смартфон, който има Reverse Charge функционалност.