Пролетта наближава, а с нея и очакванията за по-топло и приятно време. Все още трябва да почакаме за всичко това, а един от най-добрите начини да запълним малко свободно време е като пробваме нови приложения. AndroidPIT отново има интересна селекция от програмки, които може да са от полза или просто да ни позабавляват.

 

Twimmage

Интересно приложение, което позволява бързо и лесно да преобразуваме стандартен туит в изображение. При това можем да добавяме цветове, филтри и т.н. Идеята? Когато искаме да споделим туит в социална мрежа като Instagram или Facebook и няма как да го вградим, можем да направим бърза снимка на публикацията чрез това приложение. Чрез него може да я споделяме и по имейл, в чат приложение и др.

 

 

Skylander Ring of Heroes

Нова версия на една от популярните мобилни ролеви игри. Тя съдържа всички класически PRG елементи като  мана, събиране на умения, стратегически елементи и битки с противници. Освен това има и някои забавни елементи, както и интересни взаимодействия с чудовища в най-различни форми, които имат специални умения. Играта има потенциал да е доста пленяваща, затова не забравяйте зарядното за телефона.

 

 

Cam Calculator – Smart Math Solver

Математиката е предизикателство за много хора. Тя обаче е навсякъде. От сметката в магазина до индекса на телесната маса и др. Това приложение обединява много голямо разнообразие от калкулатори на едно място. То може да решава различни уравнения, да помага в тригонометрията и др. И да, има и режим за измерване на индекса на телесната маса. Приложението все още не е напълно завършено, затова може да има някои проблеми със стабилността на работата.

 

 

Dune Warrior

Още една интересна игра. Тук главният герой трябва да преодолее препятствията и противниците си. В един момент обаче само бягането няма да е достатъчно и героят ще трябва да застане очи в очи с противниците си. Тогава ще трябва да избере една от няколко карти с различни действия – блокиране на атака, извършване на атака, използване на уязвимост и др. Играчът трябва внимателно да преценява коя карта кога и за кой противник да използва, за да се справи успешно с него. Едно грешно решение може да коства поредица от поражения.

 

 

Giraffe Unicycle

Още една игра, която на пръв поглед изглежда подходяща за малки деца. Нейната шарена графика обаче е придружена с доста предизвикателен геймплей. Тя запознава играча със симпатичен жираф, който балансира на велосипед с едно колело. Задачата на играча е да помогне на жирафа да балансира максимално дълго време, но и да внимава да не бутне дърветата наоколо.

 

 

Още от Digital: Най-добрите цени на качествени смартфони от Smartfonix