Навлизаме в последния месец на годината, но интересните приложения продължават да пристигат. Селекцията на AndroidPIT и тази седмица има какво да ни предложи. Този път основен фокус има практичността.

 

Opera News

Едноименният браузър Opera не е единственото предложение на компанията. Тя има и специално приложение за новини. То позволява да преглеждаме новини по разлини категории, има търсачка и др. Потребителят може да създава известия за различни събития и ключови думи и да получава най-важната информация веднага, щом тя бъде публикувана.

 

 

Brain Marmalade

Интересна игра, която поставя героя в сложна ситуация да търси специален мозъчен мармалад, за да поумнее. Той трябва да премине през много препятствия и противници, за да постигне целта си.

 

 

Go to sleep

Заспиването е трудно за много хора. Прекомерният стрес, разнопосочният график и умора правят заспиването трудно. Това приложение цели да помогне на потребителя да регулира по-добре навиците си за заспиване, да си ляга в максимално сходно време и др. Приложението е с отворен код и позволява добавяне на още функции.

 

 

Assassin’s Creed Rebellion

Популярната игра има и ново мобилно заглавие. Тя е замислена за мобилни устройства, като графиката и поведението ѝ са съобразени с това. Задачата е сходна – битка с Тамплиерите. Играчът трябва да си направи екип, който да обучи и тренира, за да може да се справи със задачата.

 

 

ToD: Track everyday goals

Ако човек има много задачи за деня, лесно може да се обърка или да се почувства претрупан. Това приложение иска да помогне, като прави допълнителни напомняния за задачите и е алтернатива на Google Calendar например. Идеята е да позволи на потребителя да „раздроби” деня си на дребни задачи и да получава напомняния за тях, за да не пропусне дори най-малката подробност.

 

 

Още от Digital: Най-добрите цени на качествени смартфони от Smartfonix