И тази седмица има още интересни приложения, които си заслужава да пробваме. Както винаги, селекцията на AndroidPIT има разнообразни предложения за различни вкусове и интереси.

 

PocketCasts

Слушането на подкастове е доста популярно. А с толкова много онлайн предавания, може да е трудно човек да ги следи всичките и да открива нови. Това пиложение прави точно това. То поддържа богат каталог с епизоди на подкастове и може лесно да откриваме новите издания без да сме абонирани за тях. Има и търсачка за стари епизоди.

 

 

SAFE

Много хора подценяват сигурността на своите мобилни устройства. Това приложение цели да помогне, като анализира устройството, открива слабостите, дава обща оценка за сигурност и съвети как да подобрим защитите. То анализира всичко – настройки, версии на платформата, типове приложения и др. Разбира се, съветите му са препоръчително и зависи от потребителя да избере дали да ги следва или не.

 

 

Bunnymare: Circus Escape

Интересна игра, в която главният герой е заек, който е принуден да работи в доста зловещ цирк. Заекът иска да избяга, но за целта трябва да реши поредица от пъзели в близо 60 нива, различни ситуации и предизвикателства. Самата история също цели да провокира дебат и да привлече внимание към насилието над животни.

 

 

Reachability Cursor

Това приложение все още се разработва и не е напълно завършено. Затова то може да не работи особено стабилно винаги. Неговата цел е да помогне на потребителите да използват смартфони с големи дисплеи по-лесно с една ръка. То предоставя различни настройки, жестове, виртуални курсори и др. Има и платена версия с още повече възможности.

 

 

Rain Moment – Relax & Accompany

За финал едно приложение за моментите, когато искаме да се отпуснем. То съдържа колекция от записи на различни звуци от природата – валене на дъжд, дъжд по стъкло, държ и вятър и т.н. Общото е, че във всички записи дъждът има основна роля. Тези звуци помагат за успокояване, заспиване и др. Приложението има и таймер, така че да се изключи след определено време, ако потребителят е заспал, за да не хаби енергия.