Новите приложения обикновено излизат предимно в активните месеци, но това не означава, че през останалото време няма нищо интересно.

Напротив, затишията на нови идеи дават възможност да разгледаме по-детайлно наличните предложения в Google Play Store. AndroidPIT ни показват пет подобни добри приложения, които да пробваме през тази седмица.

 

Любопитно: Най-изтегляните безплатни приложения за iPhone в България тази седмица

 

Oto Music

Това е музикаен плейър за песните, които съхраняваме локално, т.е. на устройството си.

Приложението поддържа създаване на плейлисти, има еквалайзер и предлага още функции включително поддръжка на Chromecast. То предлага и голям набор от формати, включително FLAC. Приложението е и напълно безплатно.

 

 

JioMeet

Приложение на Reliance, което е своеобразен клонинг на Zoom. Има почти същия интерфейс, но предлага напълно безплатни видеоконференции за до 100 участника едновременно. Липсва обаче криптиране от край до край.

Има и доста изисквания за достъп до данни, но в замяна дава неограничена продължителност на разговорите.

 

 

Golf on Mars

Интересна игра, която изпраща играча на виртуална екскурзия до Марс за игра на голф. Вместо дупки, играчът цели кратери и всеки курс се генерира в реално време и е различен от предишния.

Това дава възможност за практически неограничено разнообразие. Има близо 26 млрд. различни комбинации, което означава много дълъг и различен геймплей за всеки човек.

 

 

Dumb Ways to Die: Superheroes

Това е игра, в която главният герой бяга по различни трасета и терени и трябва да преодолява препятствията. Всяка грешка завършва със смърт на героя, като целта разбира се е трасето да се премине с възможно най-малко грешки.

Тъй като става дума за супергерои, персонжите имат различни сили, които могат да отключват с печелене на виртуална валута (или покупки вътре в играта). Чрез тях могат да улесняват минаването на нивата.

 

 

Slatch

Това приложение комбинира в себе си чат и преводач. То криптира комуникацията между потребителите, като предлага текстов чат, както и гласови и видео разговори. Приложението може да превежда в реално време съобщенията от един език на друг.

Поддържат се 103 езика, като ще се показва и оригиналната версия на съобщението, като има и гласов преводач в реално време.