В интересно видео, което посветихме на приложението WhatsApp вече ви показахме 5 полезни и интересни трика които могат да направят използвате му много по-лесно и приятно. След публикуването му, получихме вашите коментари и разбрахме, че наученото е било полезно за вас.

 

5 полезни и интересни трика за приложението WhatsApp (Видео) | Digital.bg

 

По тази причина решихме да направим продължение, в което Digital.bg ви показва още 5 полезни и интересни трика за приложението WhatsApp.

 

Спиране на всички звуци от известия

Ще започнем с нещо, което със сигурност дразни много от вас и отдавна се чудите как да неутрализирате този дразнител. Става дума за постоянните звукови известия за получени съобщения, които особено в големи групови чатове са направо побъркващи. А понякога тези звуци от WhatsApp започват да се появяват в най-неподходящите моменти, когато сте във важна работна среща, на урок или пък просто сте заспали сладко сладко и в 3 през нощта някой приятел ви бъди, просто защото е изпратил снимка от дискотеката в общият ви чат.

Тук ще ви покажем как да спрете всички звуци в WhatsApp, които идват от известия. Ако само конкретен чат ви създава проблеми, кликнете върху него и след това в секцията най-горе, за да отворите менюто с допълнителни опции и настройки. Сега изберете „Mute notifications“ (Спрете звука на нотификациите) и преместете слайдъра надясно, за да го активирате. Сега имате няколко различни варианта. Първият обикновено се използва ако просто искате да легнете да спите и в следващите 8 часа няма да чувате никакви звуци от известия. След изтичане на този период, звуковите известия автоматично ще се активират.

 

 

Можете също така да изберете вариант за 1 седмица или за постоянно. Долу имате още една отметка, която по-скоро бихме ви препоръчали да отметнете. Тя позволява все пак при получаване на съобщение да имате известие за това, но не чрез звук, а под формата на съобщение на екрана. Неудобството е, че не можете да ограничите генерално звуковите известия за всички чатове, а ще трябва да го направите за всеки по отделно.

 

Персонализиране на звукови известия

Ако стандартният звуков сигнал за известия ви е омръзнал или постоянно се бъркате, дали сте получили съобщение, предвид че WhatsApp на смартфона на половинката ви издава същият като вашия звук, то трябва да се възползвате от тази функция на приложението.

Кликвайки върху споменатият вече горен сектор на чата, ще отворите настройките си, а от там опцията „Custom notifications“ (Персонални известия). Дайте отметка най-горе в „Use custom notifications“ (Използвайте персонални известия) и пред вас ще се разкрие огромна листа с възможности за избор. По този начин лесно можете да персонализирате с различен звук за известие различните чатове, които имате.

 

 

Така например ще получавате един звук, когато някой от приятелите ви е писал и друг, когато съобщението е в работната ви група. Така няма да има нужда да вадите смартфона от джоба си след всеки звук, а ще имате предварително някаква информация за какво или поне кой ви пише.

 

Криптиране на съобщения

Понякога кореспонденцията която водите трябва наистина да бъде защитена и никой освен избраните от вас хора в чата да не може да пише или дори чете какво се пише в него. В стандартен работен режим на WhatsApp, това по никакъв начин не ви е гарантирано, но има една функция, която може да ви даде много повече сигурност.

Това е криптирането на съобщения. За да се възползвате от тази екстра, изберете даден чат от листата си и кликнете върху профилната секция горе, където обикновено стои снимка. Сега на дисплея ще се появят различни опции.

 

Кликнете върху тази на която пише „Encryption“ (Kriptirane). Сега на дисплея на смартфона ще се появят QR код и серия от цифрово кодове. Именно те ще дадат достъп на други потребители до чата ви. Долу в дясно има бутон, който активира сканиране на кода. Така вече останалите участници ще имат достъп до криптираният ви чат.

 

Dark Mode уолпейпъри

В първото видео, в което ви показахме 5 полезни и интересни трика за приложението WhatsApp, ви обяснихме как да персонализирате темата на всеки отделен чат. Сега пък ще ви издадем една хитрост, която можете да приложите, ако използвате на смартфона си популярният в последно време „Dark modeтъмен режим, с изглед който не само пести енергията на смартфона ви, но и доказано щади значително очите ви.

Активирайте го от падащото от горе меню на смартфона си. Тук ще отметнем, че не всички смартфони имат тази екстра, но повечето я имат. След като сте активирали тъмния режим, отворете WhatsApp и кликнете върху трите точки горе в дясно, след което изберете от менюто „Настройки“ (Settings). Сега изберете „Чатове“ (Chats), след което „Уолпейпъри“ (Wallpapers).

 

Под визуализацията на настоящият ви има бутон „Change“ (Смени). Натискайки го, пред вас се разкриват различни опции. Изберете „Dark theme wallpaper“ (Уолпейпър за тъмни теми) и сега след всяко следващо активиране и деактивиране на „Dark mode“ от смартфона ви, темата на WhatsApp автоматично ще се оптимизира.

 

Как да скриете профилната си снимка

В WhatsApp, горе в ляво в профила си имате място, на която се появява визуализация с картинка или с профилната ви снимка. Тя е удобна презентация, но понякога искате непознати да не знаят как изглеждате или по една или друга причина, просто да сте инкогнито. Няма проблем!

Влезте в настройките си и изберете „Account“ (Профил), след което „Privacy“ (Поверителност) и накрая „Profile photo“ (Профилна снимка). Сега можете да изберете, дали снимката да се вижда от всички, от никого или само от контактите ви.

 

 

Хубавото на тази опия е, че снимката ви ще изчезне на мига, на във всички чатове, а когато искате да я върнете, това ще се случи също толкова бързо.