Наскоро, Google представи нова версия на Google Earth. Тази последна актуализация предлага 3D изображения, видео съдържание и други функции, които ще ви помогнат да направите едно вълнуващо пътуване до някоя далечна част на света докато седите удобно у дома си.

 

От The Verge  научаваме кои пет нови неща, можем да тестваме с последната актуализация на Google Earth.

Насладете се на 3D карти

В по-ранните версии на Google Earth някои сгради могат да се видят в 3D, при условие че сте отметнали „3D Buildings“ в частта „Layers“ на приложението. Но в най-новата версия на Google Earth, можете да видите целия свят в 3D. Когато търсите местоположение, в долния десен ъгъл на екрана се показва 2D / 3D бутон, върху който може да кликнете, за да погледнете света в друго измерение.

Видео клипове

Благодарение на партньорството си с BBC Earth, Google Earth вече предлага серия от кратки видеоклипове,  които се възпроизвеждат в YouTube от дясната страна на обичайния изглед на Earth.

За феновете на Хемингуей

Някога искали ли сте да видите местата, където Ърнест Хемингуей е написал най-важните си и влиятелни творби? В рамките на новия таб „Voyage“ в Google Earth можете да направите виртуална обиколка с гид, като идеята е да се запознаете с интересни факти и задълбочена информация за дадено място. Тук може да се намерят интересни истории на тема „This Home“, които разказват за традиционния дом на различни култури по света като тези на бедуините например. Както и възможност да се изучава живота на известни хора.

Назад в миналото

Знаехте ли, че преди европейците да отидат в Северна Америка, така наречените „мисисипианци“ са построили голям град, заобиколен от огромни пръстеновидни пирамиди и структура, подобна на Стоунхендж, направена от дърво, за да следят движенията на звездите? Новата актуализация на Google Earth подчертава тази структура, заедно с осем други архитектурни  забележителности, забравени земи и реликви на древния свят. Отидете в Google Earth -> Voyage -> History -> Lost Civilizations, за да ги откриете.

„I’m feeling lucky”

Google са пренесли своя бутон “I’m feeling lucky” от търсачката си в новия Google Earth. Това е един прекрасен начин да се разсеете или да планирате следващото си пътуване.

 

Вижте какво да очакваме от Google през 2017г.