Android вече има много новости и предлага множество функции. Например Nearby Share, която се поддържа от Android 6 и нагоре. В блога си, Google обяви още поелзни и забавни функции, които потребителите на Android смартфони вече могат да използват.

 

Любопитно: Ulefone Note 8P e изгоден 5.5" смартфон за игри и забавления с двойна камера, Face Unlock и добра батерия

 

Спестяване на ценно време при спешен случай

Android вече предлага Emergency Location Service (ELS) в 29 държави. Те позволяват на телефона да избере подходящия спешен телефон според езика на устройството.

Целта е да се улеснят и спешните центрове, които по-лесно и бързо да осигурят преводач в случай на нужда. Android ELS е част от всички устройства с Android 4.1 или по-нов и инсталирани Google Play Services.

 

 

Предупреждения при земетресения

Функцията изпраща предупреждения до смартфоните, когато в района около тях бъде засечено земетресение. Амбицията е постепенно да бъде направена глобална система, която да предупреждава в секундите от започване на труса до стигането до потребителя.

Системата работи на всички устройства с Android 5.0 и по-нов.

 

 

Повече функции за колата

Android Auto също получва нови възможности. Те добавят съвместимост за приложението за календара, по-добри насоки на навигацията и опция за обаждане до мястото, към което се пътува.

Android Auto е съвместим за всички устройства с Android 6 и по-нов. Нужен е и автомобил със съвместима мултимедийна система.

 

 

По-приятна почивка

Режимът Bedtime става вграден в приложението за часовника на телефона. То следи използването на устройството нощем, помага за заспиването с успокояващи звуци и музика.

Може да смени алармата на будилника и с по-плавна и спокойна музика. Съвместимо за устройствата с Android 6 и по-нов.

 

 

Lookout улеснява връзката с реалния свят

Функцията използва компютърно зрение, за да помогне на хората с увредено зрение да се справят със заобикалящия свят по-лесно. Lookout вече може да сканира документи, да разпознава продукти и храни и поддържа още езици и телефони.

Тя е съвместима с устройства, които имат 2GB RAM и използват Andrid 6 и по-нов. Lookout може да се изтегли от Google Play.

Още от Digital: Blackview BV9600E е издръжлив смартфон с AMOLED дисплей, 16MP камера на Samsung и 5580mAh батерия