Ако искате да разберете някое място от нашата планета или човек от друга нация, трябва много добре да познавате световната история. Историята е доста скучен предмет в училище особено ако не се преподава правилно и от хора които не обичат професията си.

Историята обаче бързо може да се превърне във ваш любим предмет стига да се ползвате от информацията на makeuseof. Предлагаме ви тези 5 нови начина да се образовате по история в Интернет.

 

1. The 25 Biggest Turning Points in Earth's History

Нашата планета съществува от 4,5 милиарда години. На този сайт ще намерите интересна информация, разделена на 25 части. Всяка част засяга голям етапи от историята на Земята. Може да научите кога са се появили бозайниците както и много други интересни факти.

 

2. Chronas 

Ето едно друго забавно място в интернет - chronas.org/history, където научаването на нови неща е изключително лесно. Wikipedia разполага с много исторически данни, но ще се съгласите че четенето на една гола информация е скучна работа. Chronas идва да ни спаси от скуката. Сайтът извлича данни от  Wikipedia и ги поставя върху световната карта. Целта на създателя на Chronas е била да се предостави начин за по-добро възприемане и разбиране на световната история. 

 

3. Научете историята чрез графики

Сайтът flowofhistory.com е идеален за тези, които имат логичен ум. Тук историята е представнена чрез графики, много по-нагледно и подредено.

 

4. Интензивен видео курс по История на света

Образователните видеоклипове в YouTube са в изобилие, не липсват и такива които ни информират за световната история. Джон Грийн има свой канал, чрез който в 42 епизода ще ви преведе през един интензивен курс по история на света. От зората на цивилизацията до появата на великите империи тази поредица обхваща всички важни теми.

 

5. Слушайте историята като приказка

Историята най-добре се запомня когато се слуша като завладяващ разказ, а TheMemoryPalace е мястото където може да направте това.

 

Вижте 5 Android приложения за научаване на жестомимичен език