Когато сте взели смартфона си от магазина, той най-вероятно вече е имал инсталиран браузър. Много е вероятно също така, никога да не сте променяли този браузър и все още да го използвате. Ако обаче никога не сте опитвали други мобилни браузъри, то тогава най-вероятно пропускате много, тъй като винаги може да получите повече.

 

За много хора Google Chrome е стандартният браузър за мобилни устройства. Последната актуализация на Chrome 66 въведе нов интерфейс и промени медийния плейър. Можете да направите много повече с Chrome на Android, отколкото смятате, а версията за iOS е отлична алтернатива на Safari.

 

Но от Make Use Of ни карат да погледнем отвъд Chrome, тъй като има и други мобилни браузъри, които могат напълно да променят нашия портал към интернет.

1. Smooz (Android, iOS)

Обикновено сърфирането в мрежата със смартфона изисква двете ви ръце. Повечето браузъри не позволяват добро преживяване с една ръка, но не и браузъра Smooz. Smooz използва интелигентни жестове за най-често срещаните задачи в браузъра. Например, докоснете и задръжте линк, за да го отворите в нов таб. Прекарайте пръст, за да преминете от един таб в друг и т.н. Разбира се, ще трябва и да пишете с една ръка. За целта използвайте клавиатурата Gboard на Android в режим за една ръка.

2. Cake (Android, iOS)

Браузърът Cake се фокусира повече върху лесното намиране и преглеждане на нещата. И успява защото промени начина на търсене в мрежата. Вместо обикновената страница с резултати от търсенето, автоматично се отваря първият резултат от търсенето. Прекарайте пръст надясно, за да отворите следващата страница.

 

Браузърът предлага също така много възможности за персонализиране. Можете да използвате различни търсачки за различни цели, като Google за търсене в мрежата, Giphy за изображения, YouTube за видео и т.н. Освен това има възможност за блокиране на реклами, блокиране на изскачащи прозорци и много други функции, които може да бъдат открити в най-добрите съвременни мобилни браузъри.

3. Internet by Amazon (Android)

Android потребителите, които са изчерпали паметта на устройството си и се нуждаят от по-бързо, олекотено приложение, трябва да пробват този браузър разработен от Amazon. Той ще заеме само 5MB, ще се стартира бързо и ще работи като всички други браузъри. Има дори "частен режим". Понастоящем браузърът е достъпен само в Индия, но можете да изтеглите и инсталирате APK.

4. Samsung Internet Browser (Android)

Браузърът на Samsung е базиран на Chromium, така че повечето му функции са като на Google Chrome. Но нужно е да го използвайте само веднъж, за да забележите разликата в скоростта. Samsung Internet е много по-бърз. Също така е по-добър в много неща, в които Chrome ни ограничава, като мениджъра за изтегляне. Освен това браузърът на Samsung действително използва много по-малко батерия, отколкото Chrome. Samsung също така предлага разширения за своя браузър.

5. DuckDuckGo Privacy Browser (Android, iOS)

В наши дни няма човек, който да не се притеснява за това че е следен в интернет пространството. DuckDuckGo стана известно име с търсачката си, съсредоточена върху неприкосновеността на личния живот на потребителите си. Сега компанията предлага браузър, който ще ви предпази, докато сърфирате в интернет.

 

По подразбиране, DuckDuckGo Privacy Browser гарантира, че сте на криптирана връзка със сайта и блокира обикновените злонамерени тракери. Всеки уеб сайт получава степен на поверителност според това, така че знаете, ако сте на сайт, който може да компрометира данните ви. Във всеки момент можете да докоснете логото “Fire”, за да изчистите всичките си данни от сърфирането.

 

Вижте най-добрите браузъри за Windows