Вижте още видеото с 5 нови полезни трика за приложението WhatsApp

След като публикувахме нашето видео с 5 полезни трика за интересни сторита в Instagram, вашите коментари бяха, че това което сме ви показали ви е послужило отлично в създаването на атрактивни публикации в социалната мрежа. По тази причина решихме да направим продължение в което да споделим още от знанията, които сме натрупали през годините благодарение на опита си с това приложение.

 

Как се прави градиентен надпис с ефект на дъга

Ако се чудите, как някой който следвате в Instagram е успял да направи в сторито си градиентен надпис, в който преливат близки цветове, то ще ви разочароваме. Колкото и да търсите сами такава функция или филтър в приложението, няма да го намерите. Можете да опитате да сменяте цвета на всяка буква по отделно, но това ще ви отнеме много време, а и крайният ефект който ще постигнете няма да е този, който целите.

 

 

Начин обаче все пак има и тук ще ви го покаже. Този градиентен ефект се постига по-скоро благодарение на бъг в системата на Instagram, за който вероятно те самите знаят и нарочно не го отстраняват, защото вече доста потребители го ползват. Кликнете за добавяне на стори и направете и или чачете вече направена снимка. Сега кликнете на буквите горе в дясно и напишете текста, който искате да постнете. Сега го маркирайте и кликнете задържайки пръст върху цвета долу, който искате да е основен във вашата градиентна дъга. Сега следва най-пипкавата част от упражнението.

 

 

Трябва еновременно да движите курсора в дясната част на надписа и маркера за избиране на цвят долу. Като в зависимост от скоростта на движение в долната зона, определяте, какви точно да бъдат цветовете в надписа.

 

Как да и направим бързо уникален фон

За някои публикации и сторита в Instagram имате нужда от фон, върху който да наредите снимки, да мащабирате някоя снимана във формат 16:9 или защото искате просто да сложите някакъв текст. Instagram ви дава възможност да си свалите различни фонове от архива му, но има един много по-лесен и бърз начин за собственоръчно правене на фонове.

За целта ще използвате камерата на смартфона си. За да получите черен фон, просто сложете смартфона си върху масата и снимайте. Ако искате преливащ фон пък сложете пръста си върху камерата и отново снимайте.

Ако в този момент включите и светкавица, фонът ще стане червен. Ако отдалечите пръста си, ще е оранжев. Ако снимате от прекалено близко разстояние някаква повърхност, фонът ще бъде светъл и размазан. На практика имате неограничен спектър от възможности. Можете и да експериментирате и да получите страхотни фонове, които последствие можете и да си запаметите за нови постове в бъдеще.

 

Как да и направим подвижен фон

За следващият трик който ще ви покажем, ще имате нужда именно от фон с динамичен цвят. Първо ще ви покажем крайният резултат. Интересен е нали?! А сега ще ви покажем как го направихме. Кликнете върху бутона за добавяне на стори и направете каквато и да е снима, дори не се старайте, тя няма да се вижда никъде. Сега кликнете върху стикерите горе и намерете раздела с GIF-ве

В него намерете някой динамичен, който ще ви се стори подходящ за сторито, което ще създавате. Сега мащабирайте анимацията до такава степен, че да заеме целия екран на смартфона ви. След което натиснете иконата за сваляне на клипа, която е под формата на стрелка и се намира горе. Сега се върнете към началната си страница в Instagram и започнете да създавате ново стори. Качете вече създаденото видео, което е в галерията на смартфона ви. Кликнете върху иконата за рисуване горе в дясно, след което изберете писалката в най-дясната част на появилото се меню.

 

 

Изберете долу цвят, който искате да послужи за фон на сторито ви и задръжте пръста си върху екрана. Сега изберете от споменатото меню гумата и в ляво регулирайте размера, с който искате тя да чисти и напишете или нарисувайте това, която искате да е върху сторито ви. Ако искате да раздвижите още публикацията си, можете да добавите последствие други раздвижени елементи или функции.

 

Как да открием раздвижен шарен GIF

В случая избирайки GIF за анимиран фон написахме „Diamond“ защото търсим конкретен, но докато въвеждахме думата, още на първите две букви се видя един друг ефектен, който можете да използвате. Нашият съвет е по споменатата система да си запишете няколко готови видеа, които да използвате за фонове и последствие при създаване на стори, направо да ъплоудвате заготовките.

Ето няколко насоки с думи, които ще ви открият подходящи раздвижени гифове. Gradient, Fire, Boom, Colours и други, просто използвайте въображението си и тествайте. Ако откриете още интересни думи зад които се крият динамични гифове, можете да ги споделите са нас и с останалите зрители на Digital.bg в коментарите под публикацията.

 

Как да си направим патриотично стори

Българите сме известни с това, че сме големи патриоти и често обичаме да показваме това, включително и в Instagram. Тук ще ви покажем един трик, който ще ви отнеме малко повече време, но си заслужава да прилагате в сторитата си празници или просто когато искате да направите публикация свързана с България. Първият вариант е да направите плътен фон, върху който да напишете или качите последствие нещо.

 

За целта направете каквато и да е снимка за фон и натиснете върху опцията за въвеждане на текст и натиснете символа за точка, поне 10-15 пъти „Space“ и пак точка. Сега натиснете върху буквата А централно горе и изберете цвят бяло. Повторете също действие със зелен фон и с червен. Сега вече можете да мащабирате и да подредите трибагреника в пропорция в която искате.

Има и втори вариант, който става на почти всички смартфони, но има и малко изключения, които не го позволяват. Той е почти същия, но предварително трябва да направете или качете снимка, която ще се вижда и искате да е в основата. Следващите стъпки са същите както в предишното упражнение, но този път натискате по два пъти върху буквата А, за да стане фона транспарантен. Така снимката ви ще прозира под българското знаме.