Доста хора имат Gmail акаунт, може би това е била причината, от Google да решат да преработят интерфейса на услугата си, смятат от Make Use Of. Новият дизайн на Gmail е в сила и много потребители вече могат да се възползват от някои наистина невероятни нови функции. Много от тези нови функции на Gmail ще бъдат познати на потребителите на  Inbox by Gmail, но някои от тях са съвсем нови. 

 

Ако все още не сте активирали новия интерфейс на Gmail, всичко, което трябва да направите е да кликнете върху иконата на зъбно колело и да изберете “Try the new Gmail”. Страницата ще се презареди и ще се покаже новият Gmail.

 

Ето някои от полезните функции, които си заслужава да пробвате:

1. Интелигентни автоматични отговори

Ако сте използвали мобилните приложения за Gmail или Inbox, вероятно сте виждали опцията “Smart Reply”. Google използва алгоритми за машинно обучение, за да научи моделите на вашите отговори и ви представя три варианта, които мисли, че може да използвате.

 

За да видите опциите си за интелигентен отговор, трябва само да превъртите до края на имейл. Ако има налични опции, те ще бъдат ясно показвани. Кликнете върху един вариант, за да започнете отговора си, може да добавите каквото друго искате и да го изпратите. Gmail няма винаги да показва опции за интелигентни отговори.

2. По-бързи действия във входящата поща

Преди трябваше да изберете имейл и след това да изберете действието от горната част на прозореца. Не беше трудно, но Google направи нещата още по-лесни. Сега е достатъчно да задържите курсора на мишката върху имейл във входящата си поща, за да видите наличните опции – “Архивиране”, “Изтриване”, “Маркиране като прочетен” и “Отлагане”.


 

Можете също така да отваряте прикачени файлове от екрана на входящата кутия, вместо първо да отваряте имейла. За да направите това, обаче, ще трябва да зададете настройка на дисплея “Default“. Кликнете върху зъбното колело в горния десен ъгъл, изберете “Display density”, а след това и “Default”:

 

 

Няма да виждате толкова много имейли без превъртане, колкото бихте могли при удобна или компактна плътност. Но можете да видите прикачените файлове, което е страхотно, ако искате бърз достъп до някой от тях. Трябва само да кликнете върху някой от прикачените файлове и той ще се отвори.

3. Дясна странична лента

Една от новите функции на Gmail, които веднага ще забележите, е страничната лента от дясната страна на входящата ви поща. По подразбиране има икони за Google Calendar, Google Keep и Google Tasks. Ако кликнете върху една от тях ще се отвори странична лента. Така можете лесно да проверявате календара си, съхраняваните файлове и задачите от входящата си поща.

4. Отлагане на имейли

Много имейл клиенти (включително Inbox) имат функция за отлагане. Трябва само да кликнете върху опцията “Snooze”, да кажете на клиента кога искате имейлът отново да се покаже във входящата ви поща и той изчезва. Когато дойде времето, той ще се появи отново.


Това е страхотна възможност, от която може да се ползвате за имейлите, с които не можете да се справите веднага. В новия интерфейс на Gmail, всичко, което трябва да направите, е да натиснете бутона “Snooze”, който се появява когато задържите мишката върху въпросния имейл във вашата пощенска кутия.

5. По-добро управление на добавките


Добавките за различните браузъри за Gmail винаги са били чудесен начин да извлечете повече от имейл услугата. Сега, когато добавите някоя от тези добавки за Gmail, можете да видите иконата ѝ в дясната странична лента и върху приложимите имейли. Кликнете върху иконата в страничната лента, за да задействате разширението. Кликнете върху иконата в съобщението, за да активирате разширението и да предприемете действие с този имейл.

 

Скоро ще видим още функции в Gmail

По време на описването на горепосочените функции те вече бяха широко достъпни. От Google обаче заявиха, че през следващите няколко седмици ще видим още нови функции. Докато прочетете тази статия, може да са налице още някои или всички от тези функции, които все още се очакват.

 

Вижте как да използваме Gmail офлайн