Google е положила доста усилия върху новата версия на Android. Тя може да не идва с големи визуални промени, но има някои нови функции, които ще се опитат дапроменят начина, по който взаимодействаме с телефоните си, съобщава CNET. Ето и 5 подобни функции, които имат тази амбиция.

 

Нова системна навигация

 

Google ще промени доста начина на навигиране из менютата. Трите бутона ще се заменят с един бутон назад и плъзгач, чрез който може да се превключва между различните приложения. Home бутонът става виртуална зона, в която с жестове се подават различни команди.

 

 

По-умни настройки

Android P ще разчита на изкуствен интелект, за да работи по-добре. Такава система ще изучава навиците на потребителя и ще оптимизира живота на батерията. Освен това ще намали опресняването на приложенията, които се използват по-рядко. Тези, които се използват по-често, ще имат по-голям приоритет.

 

По-умни предложения

С времето Android ще изучава потребителя и неговите предпочитания все повече. Освен това ще разбере и конкретните действия с приложенията. Така например, ако се обаждаме на конкретен номер около конкретен час в конкретен ден, в този момент ще се показва иконка за директно набиране на този номер.

 

 

Функции за по-добро здраве

Пристрастяването към смартфона не е за подценяване. Затова Android P има нови функции, които да помагат на потребителите да живеят по-добре и да не се вманиачават по телефоните си толкова много. Има възможност за поставяне на ограничения за дневно ползване на приложение, като след изчерпването то става недостъпно до края на деня. Освен това Android ще може да показва и статистика на потребителя колко време използва приложенията, кога и как.

 

 

Има и нова функция Shush, която ще изключва известията, когато телефонът се остави с дисплея надолу. На разполжожение ще е и режим, който коло часа за лягане също ще изключва известията и ще мотивира потребителите да си лягат.

 

Нов инструмент за скрийншотове

Правенето на екранни снимки трябва да стане доста по-лесно с Android P. И в момента доста телефони имат подобни функции за бърза снимка на екрана, но те са допълнителни. Android P ще има свой инструмент, включително с опция за редакция и писане по снимката и дирекното ѝ споделяне, вместо да се разчита на други приложения.

 

Още от Digital: Кога смартфоните ще получат ъпдейт към Android P