Откакто, Google беше основана през 1998 година, компанията направи много за развитието на технологиите. Но въпреки че бяхме свидетели на някои наистина големи успехи, компанията направи и няколко доста неуспешни опити да впечатли света.

 

От Mashable ни припомнят за тези 5 пъти, в които Google ни разочарова.

1. Google TV

Опитът на Google да навлезе в света на Smart TV платформите беше подкрепен от Intel, Sony и Logitech, и стартира през октомври 2010 година. Три години след стартирането на първото поколение Google TV устройства обаче, компанията сложи край на проекта и пренасочи своите усилия към платформа, по-близко интегрирана с Android – Android TV.

2. Google Glass

Google Glass е иновативен продукт, който промени изцяло представата ни за начина, по който трябва да изглеждат съвременните очила, но в крайна сметка тази джаджа доведе до много неприятности. Потребителите се оплакваха от напрежение в очите, няма как да не споменем и твърде високата им цена. Неприятните моменти обаче не спират до тук. Породиха се редица въпроси относно сигурността на хората и намесата в личния им живот без тяхно позволение. Освен това замислете се, ако водите разговор с човек, носещ очилата на Google, вероятно ще бъдете много издразнени, тъй като ще подозирате, че вниманието на вашия събеседник не е насочено изцяло към вас.

3. Project Ara

Модулните смартфони на Google, Project Ara, имаха сериозен потенциал, но уви нищо не излезе от този проект. Миналият месец стана ясно, че Google се отказват от него. Модулните смартфони предизвикаха вълнение в технологичната общност заради възможността за удължаване живота на батерията и намаляването на електронните отпадъци. Но устройствата трудно могат да бъдат пуснати на пазара, защото техните взаимнозаменяеми части ги правят обемисти и скъпи за производство.

4. Google+

Google+ стартира през 2011 година и по някаква причина успява да се задържи до днес, но не бихме нарекли този проект успешен. Въпреки неспирните опити за добавяне на комуникационни функции, като „Hangouts“ и промените в дизайна, социалната мрежа на Google не може да се конкурира с Facebook или Twitter.

5. Nexus телефоните

След дълго използване на Nexus брандинга, което започна с първия модел, произведен от HTC, Nexus One през декември 2009 година и чак до Nexus 5X и 6P през 2015 година, може би идва краят. Въпреки че смартфоните преминаваха през годините те никога не успяха да постигнат успеха на който се надяваха от Google. Сега с появата на Pixel и Pixel XL вече всички са наясно, че краят на Nexus телефоните е дошъл.

 

Вижте Google Pixel XL срещу Pixel – къде е разликата