Facebook вече масово разпространява новата версия на чат приложението Messenger. Неговото 4-то поколение има доста промени в дизайна и в началото дори се усеща като съвсем друго приложение. CNET ни показва 5 неща, които трябва да знаем за новата версия на Messenger и ще ни помогнат в работата с него.

 

Три таба

Една от големите промени в Messenger е намаляването на табовете. Сега са само три – чат, хора и нови предложения. В първия таб, очаквано са чатовете, както и историите на потребителите. В таба Хора е списъкът с контакти, подреден по активност на потребителите и по-голям фокус върху Историите. В третия таб са предложения за игри, други страници във Facebook и дори фирми наблизо, с които потребителят може да комуникира.

 

 

Повече цветове

Messenger 4 въвежда възможност за градация на цветовете в чат прозорците. Това означава, че цветът на балончетата с текст ще се променя, когато те се местят нагоре в процеса на чат. Настройката е достъпна като се отвори съответният чат, натисне се върху умето на потребителя в горната част на прозореца и се избере опцията Color (Цветове) в настройките.

 

 

Управление на разговорите

Когато сме в таба с чатове, можем лесно да управляваме разговорите без да ги отваряме. Плъзгане на пръст върху реда с чата на даден потребител ще ни дава различни възможности. Плзъзгане наляво ще показва меню с опции за изтриване или спиране на известията от този чат. Плъзгане надясно дава възможност за пускане на гласов или видео чат.

 

 

Промяна на някои функции

В старата версия, опцията за избиране на емоджита и анимации беше лесно видима. Сега обаче е скрита в бутона с 4-точки в левия ъгъл  до полето за писане на съобщение.

 

 

Нощен режим

Когато Facebook представи за пръв път плановете си за Messenger 4 през октомври миналата година, компанията обеща, че приложението ще има и нощен режим, т.е. тъмна тема. За сега тя все още липсва и в последния ъпдейт. Все пак очакванията са, че тя ще бъде пусната скоро.

 

Още от Digital: 5 приложения за Android, които е добре да пробвате тази седмица