Фотографията играе важна роля в живота на всеки човек, дори в най-неподозираните ситуации. Чрез нея можем да изследваме света около нас и да изживеем даден момент от различни гледни точки.

Тя също ни помага да запазим ценни спомени, както и да почувстваме преживяванията на другите.

 

Видео ревю: Huawei P40 Lite - Бюджетен смартфон с невероятно красив дизайн


Днес всеки може да се потопи в света на фотографията чрез все по-усъвършенстваните и интелигентни функции на камерите на смартфоните, и точно това е в основата на философията на сериите P на Huawei. От тази седмица на пазара са три нови нейни представители, a именно P40 Pro, P40 lite и P40 lite Е. Благодарение на всеки от тях можем да открием скрита емоция във всяка минута на всеки ден.

С устройство, което е винаги с нас, можем да си направим фото дневник, по който да си спомняме и разказваме какво сме видели, преживели, и кои спомени бихме искали да съхраним. Но още по-важно е, че можем да изострим погледа си и развихрим въображението си и да превърнем заснетото в начин на общуване с нашите приятели, с много настроение, минимални усилия, и високо качество. 
Ето няколко идеи, базирани на най-балансирания й представител – Huawei P40 lite.

 

Още от Digital: Смартфон Huawei P40 Lite - Тест на дисплей, хардуер и батерия

 

Той е достъпен и предлага висок клас четворна камера с изкуствен интелект, което означава богат избор от гледни точки, ъгли и разстояния на заснемане, с които да се заиграете с фото обектите си както в затворени и принципно трудни за добро улавяне в кадър пространства, така и с широки и далечни хоризонти, и разбира се – с автопортрети и портрети на хората около вас.

Работещата с изкуствен интелект фотографска система на Huawei P40 lite се състои от 48 MP основна камера, 8 MP ултраширокоъгълна камера, 2 MP макро камера и 2 MP боке камера.

 


Повече детайли – по-голям избор

С помощта на впечатляващата 48 MP основна камера можете да заснемате снимки с наистина висока резолюция. Високата резолюция означава запечатването на достатъчно детайлна информация, така че впоследствие да можете да си изрежете дори само част от кадъра, с обекта, който искате да запазите и покажете, и той да изглежда като самостоятелно заснет.

И тъй като не винаги имаме късмета да натиснем „спусъка“ в най-подходящия момент, новата технология на Huawei дава възможност няколко последователно заснети кадъра автоматично да се комбинират в оптималната финална снимка.
Дори микросветът около нас е неподозирано разнообразен и често се случва спонтанно да поискаме да заснемем нещо, намиращо се в далеч не перфектно осветление.

Случва се у дома, както и на терасата или в градината, когато поискаме например да уловим свободата на необятното нощно небе. Помислено е и за това – със Super Night Mode снимките на нощното небе ще бъдат още по-ясни и красиви, отколкото очаквате.


Простор дори в малкото пространство. И да се погледнем в кривото огледало.

8-мегапикселовата широкоъгълна камера е любимият арсенал на пътуващите хора, за снимане на пейзажи и мащабни архитектурни забележителности. Широкоъгълният обектив обаче има и огромно предимство при улавянето на повече обекти и изобщо по-голямо видимо пространсто при снимане отблизо.

Например с обикновен обектив трудно можете да покажете как сте пренаредили хола си, но широкоъгълният ще улови труда ви в неговата цялостност.

И разбира се, можете лесно да хванете цялото семейство в един кадър. Ако дадете воля на експериментаторския си дух и чувство за хумор, с нея можете да постигнете и много забавни, умишлено изкривени портрети. Можете да си направите дори фото албум от „стаята с кривите огледала“.

Успехът ви в социалните мрежи е гарантиран, най-вече с предизвиканите от вас усмивки.

 


Големите тайни на малките неща

Широкият обектив помага да хванете повече в кадър, докато макро обективът ви позволява да „видите“ наистина малките неща около вас.

Опитайте да влезете с камерата в микросвета на сладкишите, които правите, или дори на мини детайлите от тяхната украса. Ако имате екзотични подправки и ги снимате отблизо, може да завихрите дори куест „какво има на тази снимка“.

 


Човекът в центъра на света

Правенето на портрети би могло да бъде процес на интензивно общуване между хората, които влизат в ролята на модел и на фотограф.

Опитайте, преживяването си заслужава, а с HUAWEI P40 lite – резултатите също. Но дори да сте сами вкъщи, с Huawei P40 lite имате и чудесна опция за прекрасни селфита с минимални усилия – системата оптимизира както субекта, така и фона на снимката. Можете да си направите серия автопортрети от различни часове на денонощието.

С режима Super Night Selfie 2.0, слабото осветление няма да попречи, дори ще направи снимките ви по-интересни.  

 


Разкажи ми с видео

Снимането и споделянето на видео може да направи общуването ви посредством визии много по-естествено.

Видеото е езикът на новото време, а докато записва, HUAWEI P40 lite може да разпознава скелетната структура, ставите, стойката на субекта, както и околната среда, за да предостави разкрасяване на тялото в реално време. След това, мощният AI Video Editor помага да се създаде завладяващо съдържание, добавяйки музика за фон и изрязвайки кадрите по интелигентен начин.

Можете да изберете от различни видео ефекти за преход или да приложете шаблон само с едно натискане.

Поставете си ежедневно предизвикателство да създавате интересен видео разказ. И разбира се – споделяйте!

 

 

Още от Digital: Най-интересните функции в смартфона Huawei P40 Lite