Безжичните слушалки  Huawei FreeBuds 3  са част от новата аудио стратегия на компанията, която е насочена към премиум аудио пазара. Те работят със собствения чип Huawei Kirin A1. Той използва технологично усъвършенстван подход за предоставяне на отлични звукови характеристики на FreeBuds 3.

 

Видео ревю: Huawei FreeBuds 3 - Безжични слушалки с шумопотискане

 

Слушалките са съчетание на изключителни технологии за цифрова обработка на звук с фино настроен драйвер с висока чувствителност, за да се осигури ефективно решение за възпроизвеждане на музика и глас. Освен това новият интелигентен звук, в чиято основа е чипът Kirin A1, може да се похвали с множество функции като стабилна свързаност, ултра ниска латентност и впечатляваща технология за контрол на шума.

 

 

 Процесорът Huawei Kirin A1

Kirin A1 е първият чип, който е специално разработен за пазара на носими и звукови устройства. Kirin A1 идва с огромна мощност за обработване на сложни задачи. При това е с изключително компактен размер - 4,3 мм на 4,4 мм.

 

 

Като първият BT 5.1 & BLE 5.1 носим чип, Kirin A1 превръща FreeBuds 3 в устройство с ненадмината стабилност и лекота на свързаността. В съчетание с новото поколение алгоритъм за избор на Bluetooth сигнал, осъществено с помощта на интелигентната адаптивна технология за промяна на честотата за комуникации,  чипът може динамично да идентифицира честотни ленти, замърсени от 2.4GHz честоти, като например Wi-Fi, и да премине към свободен канал. Това позволява бързото адаптиране към промените в обкръжението и независима от смущенията работа.   

 

 

Собственият изохронен двуканален Bluetooth на Huawei дава на безжичните слушаки истински стерео звук, свързвайки се независимо и едновременно към лявата и дясна слушалка.  Разработената от Huawei двуканална технология за синхронизиране позволява на двете слушалки да получават левия и десния аудио канал директно от интелигентно устройство, като същевременно улеснява директната комуникация между устройството и двете слушалки без смущения. Самостоятелно разработеният двуканален режим на синхронно предаване води до утра ниска латентност до 190ms2, което прави FreeBuds 3 перфектната безжична слушалка за геймърите, които искат незабавна аудио връзка.

 

 

Нов дизайн, вдъхновен от природата

Huawei FreeBuds 3 идват в заоблен калъф за зареждане, който е проектиран така, че да се побере удобно в джоба и да се носи леко в ръка. Безжичните слушалки на Huawei FreeBuds 3 се носят удобно благодарение на своите ергономични извивки и естествен отворен дизайн. Това позволява да се  държат в ухото с часове. Елегантно оформени, те са решени в минималистичен, но модерен дизайн, допълнен от лъскаво черно или бяло покритие.

 

 

В резултат на изследване на факторите, които създават естетически, ергономични и акустични предимства в дизайна, се ражда и Dolphin Bionic Design на безжичните слушалки на Huawei. Този дизайн е вдъхновен от естествена кривина на гласната кухина на делфина и благодарение на него фокусира и модулира гласа.  Това се допълва и от възможността на устройството да се позиционира по-дълбоко в ухото, което подобрява изключително качеството на звука.

 

 

Интелигентен подход към намаляването на външния шум

С помощта на чипа Huawei Kirin A1 се преодолява пропастта между създаването на функционални чипове и изкуството на разработване на висококачествен звук. За да намери този баланс, Huawei създава иновативния процесор за дигитален аудио сигнал, интегриран в чипа Kirin A1. Тази водеща технология в индустрията позволява да се обработват аудио честоти до 356MHZ. Прецизният алгоритъм позволява редуцирането на външни звуци в реално време, като позиционира Huawei FreeBuds 3 като перфектен избор за обаждания в шумни пространства.

 

 

Huawei FreeBuds 3 са първите  безжични стерео слушалки, които едновременно поддържат шумоподтискане при обаждане и активно редуцириране на шума в реално време.  Базирано на симулацията на звука в ушния канал, изходната честота и интензитетът на сигнала за намаляване на шума се приспособяват към различните форми на ушния канал, като по този начин се постига отличен ефект на намаляване на шума, дори и при носене на открито.  Чрез двойно докосване на лявата слушалка, може да се включи и изключи функцията за намаляване на шума, което позволява на потребителите да се наслаждават на кристално чиста музика дори в претъпканото метро или шумен ресторант.

 

 

Студиен звук, страхотен бас

Високочувствителният 14мм динамичен драйвър на Huawei FreeBuds 3 позволява на всяка нота да звучи с оригиналната си чистота.  Басът е силен, мощен и пронизващ, което дава усещане за слушане на музика в студийни условия.

 

 

Батерия, която издържа цял ден

FreeBuds 3 могат да се зареждат безжично, като зареждането може да се извърши с безжично зарядно или чрез обратно безжично зареждане чрез смартфон. Благодарение на енергийната ефективност и ниското потребление на енергия на чипа Kirin A1, Huawei FreeBuds 3 могат да издържат непрестанно аудио възпроизвеждане в продължение на 4 часа с едно зареждане и общо 20 часа, когато се използват заедно с кутията за зареждане.

 

Още от Digital: Huawei P30 Pro ще се предлага в два нови цвята Mystic Blue и Misty Lavender