Докато използвате компютъра си може да се сблъскате с много проблеми. Понякога дори и най-незначителните, може да ни извадят от равновесие. За щастие за всеки проблем има решение. Предлагаме ви съветите на Make Use Of за това как да се справим с аудио проблемите в Windows 10.

1. Проверете настройките за звука

Не забравяйте да проверите дали случайно не сте изключили звука. Проверете също така кабели, контакти, връзките с високоговорителите, как са свързани слушалките и така нататък.

2. Преинсталирайте аудио драйверите

Драйверите често създават проблеми. Windows 10 ни дава няколко опции да се справим с това. Първо, можете да се опитате да се върнете към последната добра конфигурация. Кликнете с десния бутон върху бутона Start и изберете Device Manager. След това кликнете с десния бутон върху „sound driver“, изберете Properties и отворете таба „Driver“. Натиснете опцията „Roll Back Driver“ ако я виждате. В противен случай ще трябва или да актуализирате или да преинсталирате драйвера.

3. Актуализирайте IDT High Definition Audio CODEC

Кликнете с десния бутон върху „Start“ менюто и изберете „Device Manager“. Разширете секцията „Sound, video games and controllers“. Ако откриете IDT High Definition Audio CODEC, кликнете с десния бутон и изберете „Update Driver Software“.

 

В следващия панел изберете „Browse my computer for driver software“, а след това „Let me pick from a list of device drivers on my computer“. Tова ви позволява да избирате от всички драйвери предварително инсталирани на вашата система. Под „Model“ изберете „High Definition Audio Device“, след това кликнете „Next“, а накрая „Yes“. Може да се наложи да рестартирате системата.

4. Изключете Audio Enhancements

Ако функцията Audio Enhancements е активирана на Windows 10 компютъра ви и имате проблеми със звука, вижте дали проблемът ви няма да се реши като изключите функцията. Вече сме описвали как става това в статията как да подобрим качеството на звука в Windows 10.

5. Опитайте с Audio Troubleshooter

Може също така да използвате вградения инструмент в Windows 10 за идентифициране и отстраняване на проблеми. Отидете в Control Panel > Troubleshooting > Troubleshoot audio playback и следвайте инструкциите.

 

Вижте 8 причини да преминем към Windows 10 OS