Facebook генерира една четвърт от уеб трафика на Земята и може да се похвали с милиони потребители. Много от тях обаче, не се възползват от всички възможности, които им предлага социалният сайт.

 

Когато става въпрос за нашата сигурност обаче не трябва да сме лениви. Предлагаме ви съветите на CNet за това как да се погрижим за сигурността си във Facebook.

1. Управление на рекламите, които виждаме

Не е тайна, че когато използвате Facebook, вие се превръщате в продуктът, който се продава. Историята на сърфирането ви и Facebook дейността ви помагат на рекламодателите да ви атакуват с реклами, които има голяма вероятност да ви заинтригуват. За щастие, Facebook ви е дал контрол върху това кои реклами може да виждате. Вече сме описали как може да стане това в статията: Как да изберем какви реклами да виждаме във Facebook.

2. Контрол върху това кой може да вижда постовете ви

Всеки път, когато публикувате нещо онлайн, било то във Facebook или някъде другаде, трябва да бъдете сигурни, че знаете кой може да го види.

3. Защита на снимките ни

Ако използвате Facebook има голяма вероятност социалната мрежа да притежава повече ваши снимки, отколкото майка ви или баща ви. Някои потребители качват толкова много снимки, че забравят, че това може да ги доведе до неприятни моменти или дори до загуба на работното им място. Една снимка може да бъде достатъчна, за да създаде погрешно впечатление за вас или да предостави лична информация, която не искате да споделяте с всички. Ето защо може да имате нужда от съветите, които сме дали в Пет полезни настройки за защита на снимките във Facebook.

4. Отваряне на скритата пощенска кутия

Ако ползвате Facebook от известно време най-вероятно имате папка с непрочетени съобщения, за която може да не подозирате, че съществува. За да прегледате съобщенията си, кликнете върху „Съобщения“ в горната част на лявата колона. По подразбиране, ще се озовете във вашия Inbox, където можете да намерите всички съобщения, които сте получили някога от непознати хора.

5.  Разберете кой е влизал във Facebook акаунта ви

Искате ли да знаете, ако някой е влизал въвFacebook акаунта ви, без ваше разрешение? Първо, отидете на страницата с настройките. Кликнете върху „Сигурност“ в горната част на лявата колона. Най-отдолу на страницата ще видите въпроса: ‘Откъде сте влизали?‘ Кликнете върху него, за да видите всички ваши активни Facebook влизания независимо дали са били от настолен компютър или от мобилно устройство. Ще ви бъдат предоставени данни за местоположението, браузъра и устройството. Ако нещо ви изглежда съмнително, вие имате възможност да "сложите край на дейност" от отделни или всички устройства.

 

Вижте как да използваме видео вместо профилна снимка във Facebook