Ако притежавате смарт часовник работещ с Android Wear, сигурно вече знаете, че батерията в тези интелигентни устройства едва издържа цял ден. Това важи особено, ако използвате часовника си непрекъснато.

 

Благодарение на Android Pit научаваме за тези съвети и трикове, които можете да опитате и вие за да увеличите живота на батерията на любимата си джаджа.

1. Блокиране / управление на известията от приложенията

Известията от приложенията източват батерията на нашите интелигентни устройства. Въпреки, че някои от тях са от съществено значение за пълноценното използване на смарт часовника ви, има и такива които със сигурност са доста досадни за вас. За щастие Android Wear предлага просто решение, което да ви помогне да управлявате известията. „Block app notifications” ще ви позволи да добавяте и / или изтривате приложения, като по този начин блокирате известията от тях.

Ето какво трябва да се направи:

- Стартирайте приложението "Android Wear" на вашия смартфон
- Кликнете върху настройките горе вдясно, до трите малки точки
- Отворете опцията "Block app notifications”.

2. Деактивирайте настройката за автоматична яркост

Както при всички други мобилни операционни системи, имате възможност автоматично да управлявате яркостта на екрана според средата, в която се намирате.  За целта направете следното:
- Влезте в менюто на приложението
- Отворете настройките на часовник
- След това отидете на „Adjust Brightness“.

 

Оттук можете да изберете интензитета на яркостта на екрана (между няколко нива - от 1 до 5), но ви препоръчваме да деактивирате опцията „Auto“.  Ако сте в по-тъмна среда, можете бързо да намалите яркостта на екрана от лентата за уведомяване. За да получите достъп до нея, издърпайте горния панел надолу и превъртете екрана два пъти надясно.

Нещата се опростяват с приложението Wear Mini Launcher, което може да се изтегли от Google Play.

3. Активирайте режим „Cinema“

„Кино“ режима спира часовника да ви безпокои. Интелигентната джаджа изключва екрана и той може да се включи отново само с помощта на бутона за захранване. След като устройството се събуди, „Кино“ режимът автоматично се деактивира. За да го активирате трябва да направите следното:

- Издърпайте панела от горе надолу
- Кликнете върху иконата на часовник.

 

Тъй като часовникът остава изключен докато е в „Кино“ режим, животът на батерията му ще продължи по-дълго. Това е полезно, ако отивате на кино (както показва името) или дори по време на среща или ако не искате да бъдете смущавани от часовника си на всеки 30 секунди. 

4. Ограничаване на връзката

Ограничаването на Wi-Fi, NFC или услугите за местоположение също щади живота на батерията. За да деактивирате тази опция, направете следното:

- Влезте в менюто на приложението
- Отворете настройките на часовника
- Кликнете върху менюто за свързване

5. Деактивирайте жестовете на китката

Деактивирането на жестовете на китката също може да увеличи живота на батерията на интелигентния ви часовник. За да деактивирате опцията „Wrist gestures“ направете следното:

- Издърпайте чекмеджето на часовника
- Отворете настройките на часовника
- След това превъртете до „Wrist gestures“, за да изключите опцията.

Наблюдавайте ефектите

За тези, които искат да могат да сравнят консумацията на енергия от всяка опция, могат да направят това от приложението Android Wear, инсталирано на смартфона им. За целта:

- Стартирайте приложението „Android Wear“ на вашия смартфон
- Кликнете върху настройката горе вдясно, до трите малки точки
- Отворете менюто с името на часовника
- Придвижете се до опцията „Watch battery“.

 

Вижте най-добрите приложения за смарт часовници с Android Wear