Скрийншотите са изключително полезен начин да се документира и сподели това, което е на екрана ви. За щастие има много начини за правене на скрийншоти на компютъра. Ако ви е любопитно да разберете какви са възможностите, разгледайте информацията на laptopmag.

Начин 1:

Натиснете клавиша Print Screen от клавиатурата. Снимката, която направихте се съхранява в клипборда и трябва да я поставите в графичен редактор, като например Windows Paint.  

Начин 2:

Ако искате да направите скрийншот само на активния прозорец, натисте Alt + Print Screen. Снимката, която направихте се съхранява в клипборда и трябва да я поставите в графичен редактор, като например Windows Paint. 

Начин 3:

Как да направим скриншот, без да използваме никакви допълнителни програми? Натиснете Windows клавиша + Print Screen. Когато отидете в папката Screenshots в Pictures, ще откриете снимката, която току що направихте.

Начин 4:

Искате да направите скрийншот на определена част от вашия екран? Изпишете "snipping tool" в полето за търсене до Start менюто. Изберете "Snipping Tool" и кликнете върху "New". Кликнете и плъзнете курсора, за да изберете област от екрана, която искате да заснемете; пуснете курсора когато сте готови. Резултата ще се отвори в Snipping Tool.

Начин 5:

Друга възможност, която е налице е да се използва програмата PicPick. Това е безплатна програма, с която може да направите скрийншот на прозорец или само на част от него. С вградения редактор на програмата можете лесно и бързо да редактирате това, което сте снимали.


Вижте как да направим скрийншот от смартфон или таблет