Препоръките за социална дистанция заради коронавируса продължават да са активни. Затова доста хора все още не могат да се срещат с приятелите си. Но това не означава, че не могат да прекарват време заедно, макар и от разстояние.

MakeUseOf например ни показва пет начина как може да гледаме клипове от YouTube едновременно с приятели от дистанция и всичко да е синхронизирано. Нужни са само някои приложения.

 

Любопирно: 5 безплатни приложения за Android и iOS, които си заслужава да пробвате тази седмица

 

Squad

Това е едно от най-добрите и съответно популярни приложения за тази цел. То има версия за компютър, Android и iOS. Дори не се изисква регистрация. Един потребител просто създава стая и може да покани приятелите си, които да се включат дори и през браузър.

 

 

Squad позволява на потребителите да гледат клипове в YouTube, като те се синхронизират така, че всички виждат едно и също без изоставане. Налична е и чат функция. Приложението е съвместимо и с TikTok.

 

Jukebox

Също едно популярно приложение, което позволява създаване на цели плейлистове с музика от YouTube, които да се споделят и слушат с приятели. Те се синхронизират за всички във виртуалната стая, така че всички ще слушат едно и също и реакциите им ще са общи.

 

 

Само организаторът на стаята има възможност да сменя песента. Останалите потребители могат само да спират звука за себе си, ако искат това. Стаята може да е публична, т.е. всеки да може да я открие и да се включи, или да е скрита – само за хора с линка.

 

Co-Train Space

В YouTube има много полезни клипове на всякакви теми. Включително фитнес в домашни условия. Това приложение позволява на групи от до 10 души да гледат фитнес клипове едновременно и съответно да тренират заедно.

И това приложение не изисква регистрация. То има готови списъци с фитнес клипове на различни теми или цели – например сутрешна тренировка, за начинаещи, за ръце или само за крака и т.н.

 

 

Организаторът на стаята решава кога да започне тренировката. Основното видео върви в една част на екрана, докато в другата половина могат да се виждат видео потоците от участниците в тренировката. Има и чат функция.

 

Chrono Tube

Това приложение е за хора, които искат да създават нови контакти, но постепенно. Идеята – потребителят си създава стая, като всеки, който я посети, получава автоматично генериран прякор. Потребителите могат да копират линковете от клипове в YouTube и да ги споделят с всички участници в стаята, като те вървят синхронизирано за всички. Участниците в стаята също могат да споделят клипове.

 

 

Целта на приложението е да позволи на хората да създават нови запознанства в интернет или например да общуват с феновете си, ако имат популярен профил с много последователи, но искат да запазят изестна анонимност и дистанция.

 

YouTube Fiesta

Това е семпло, но практично приложение, което позволява на потребителя да създаде стая, да покани приятели и да споделят клипове, които да гледат заедно. Има само текстов чат и емоджита. Всичко е доста по-семпло и изчистено с минимални функции, като е подходящо за потребители, които не държат на многотофункции и искат просто да се позабавляват с приятели.