Тъй като се налага да си стоим у дома, имаме повече време, което е добре да се използва ползотворно. Какво ще кажете да научите някое музикално умение?

В интернет има изобилие от безплатни уроци по музика. Ако се питате от къде да започнете разгледайте информацията на Make Use Of.

Бийтбокс

Може да започнете с Beatbox Camp. Това е безплатна видео серия от три части в YouTube, разработена от Грант Забриски. Тя е чудесна за деца, тийнейджъри и начинаещи и нещо, с което може да се забавлявате всички заедно у дома.

Ако предпочитате да научавате нови неща чрез текст, а не чрез видео, опитайте Human Bootbox.

За подробно обяснение на всеки звук на битбокса, вижте уроците за битбокс на Fat Tony в YouTube. Всеки негов видеоклип е около две минути, но казва много, за това са и едни от най-споделяните.

Китара

Независимо дали сте напълно начинаещ, имате нужда от допълнителна практика или искате да подобрите уменията си, лесно ще намерите безплатни онлайн уроци по китара.

New Guitar Lessons е отлична отправна точка за начинаещите.

The Berklee College of Music предлага безплатен онлайн курс по китара.

Ако вече имате умения по китара и искате да ги развиете, насочете се към уеб приложението FretGym.

Хармоника

Хармониката е фантастичен музикален инструмент, защото не заема място в къщата ви и не е толкова шумна, че да смущава съседите ви. А след като станете добри в свиренето на нея, можете да носите хармониката в джоба си и да впечатлявате другите с таланта си.

На LearnTheHarmonica.com ще откриете полезни съвети и уроци от Лиъм Уорд. Но може да потърсите безплатни уроци и в неговия YouTube канал.

Пеене

Не можете да станете страхотен певец чрез онлайн уроци. В един момент ще ви трябва личен учител, но можете да научите основите. Може да започнете с 10-Step Cheat Sheet to Learn How to Sing by Take Lessons. Можете да използвате ресурсите в самото ръководство или да го използвате като отправна точка за търсене на материали в интернет.

Превъзходният метод на пеене на Арън Анастаси е най-често препоръчваният YouTube канал.

Разгледайте и YouTube каналите Healthy Vocal Technique by Victoria Rapanan и Singing Success.

Ако вече може да пеете, но искате да подобрите уменията си, разгледайте безплатната книга The Essential Guide to SOVT.

Музикален продуцентMusic Experience Design Lab (MusEDLab) на www.playwithyourmusic.org е едно от най-готините места за учене на музика онлайн.

Play With Your Music е безплатен курс за основите на музиката, подпомаган от иновативни приложения за възпроизвеждане на музика на вашия компютър. Може да минете курса самостоятелно или като се присъединете към група, от който ще научите и как да станете музикален продуцент.

MusEDLab си сътрудничи с певеца Питър Габриел.

 

Вижте как да използваме Skype Translator за превод на аудио и текст от компютър или смартфон