Всяка следваща версия на операционната система обикновено предлага широк набор от нови функционалности, които улесняват работата и подобряват сигурността, но също и по-изчистен интерфейс. Android 11 няма да бъда изключение, като Google от месеци вече работят над дългоочаквания софтуер. 

 

1. Android 11 ще има секция подобна на Recycle Bin за възстановяване на изтрити файлове

Премиерата както обикновено се очаква през октомври с новата генерация на смартфоните Google Pixel. Само преди броени дни ви информирахме какви подобрения ни очакват в бета версията Android 11. Първата стабилна версия на Android 11 вече е налична за разработчиците, които разкриват нови детайли за подобренията, които тества Google. 

 

 

2. Xiaomi ще представят първият смартфон със 108МР ISOCELL Bright HM2 сензор

Samsung вече работят усилено над нова версия на популярния сензор за смартфони ISOCELL Bright HM1. Всъщност това е първият обектив на компанията в мобилната индустрия, който предлага 108-мегапикселова резолюция. В момента има няколко различни устройства, които използват ISOCELL Bright HM1, сред които и такива произведени от Xiaomi.

 

3. Kак да стартираме Google Chrome в инкогнито режима на компютър с Windows 10

Google Chrome обикновено пази доста данни за начина, по който сърфираме в интернет включително и историята на сърфиране, паролите и др. В повечето случаи това помага на потребителите по-лесно и бързо да открият търсенето съдържание.

 

 

4. Samsung разработват по-ефективни USB Type-C зарядни за смартфони

USB Type-C е името на нова версия на популярния стандарт, която вече намира място в новите смартфони и лаптопи на водещите производители. Технологията предлага редица предимства, но също така има няколко недостатъка. Samsung са водещ бранд в индустрията, който смята, че може да направи зарядните устройства с USB Type-C  по-добри от тези, които сега използваме в устройствата си. 

 

 

5. Компанията Light, създала камерата на Nokia 9 PureView излиза от бизнеса със смартфони

Камера системите с три и четири сензора се утвърдиха като стандарт за смартфоните от висок клас в индустрията. Успоредно с това виждаме впечатляваща еволюция в технологиите с изкуствен интелект и прецизните функции за автофокус. Някои производители дори пуснаха на пазара и модели с пет задни камери, като добър пример е Nokia 9 PureView