Google отново са на празнична вълна, като този път причината е международният ден на детето, който отбелязваме днес. Дългогодишната традиция за почитане на тази дата в страната ни е от годините след Втората световна война. Датата 1 юни е възприета от повечето страни от съветския блок, сред които и България. 

 

1. Празник на детето - Google поздравява всички деца

Масовото отбелязване на 1 юни стартира през 1950г. или няколко месеца след като с решение на Международната федерация на жените се учредява тази дата като ден за защита на децата. Конкретната идея за възприемането на 1 юни е лансирана още на Световната конференция по въпросите на детското здраве. Това събитие се провежда през 1925г. в Женева.

 

2. Как да възстановим изтрит профил в TikTok

ТikTok се утвърди като предпочитана платформа за тийнейджърите и най-младите потребители. Платформата за споделяне на кратки видео клипове продължава да набира все по-голямо влияние. През последните седмици, обаче възникна недоволство, което доведе до вълна от негативни рейтинги в Google Play.

 

 

3. Microsoft искат да заменят журналистите с изкуствен интелект

Microsoft е една от най-активните компании, когато стане въпрос за разработване на технологии с изкуствен интелект. Усъвършенстваните решения на инженерите им се използват за автоматизиране на задача в разнообразните приложения и услуги на софтуерния гигант.

 

 

4. Samsung Galaxy Note 20+ ще има 4500mAh батерия и LTPO дисплей

Новите представители на популярната гама Galaxy Note, които ще видим след няколко месеца са едни от най-очакваните смартфоните за годината. Компанията със сигурност ще използва дизайнерски елементи от Samsung Galaxy S20 в предстоящите си бизнес устройства. 

 

 

5. Какво представлява Zynn - новият конкурент на TikTok

Съществената разлика в случая е, че Zynn предлага минимално заплащане на потребителите за гледане на видео в тяхната платформа. Новият клонинг в TIkTok също така подканва да поканите и своите приятели.