Google вече представиха бета версията на Android 11, която за първи път ни разкрива за подобренията, които можем да очакваме от софтуера. С течение на времето ще научаваме още повече за плановете на компанията да оптимизира интерфейса на новата платформа. 

 

1. Kога смартфоните ще получат ъпдейт към Android 11

Официалната премиера на Android 11 се очаква в началото на октомври заедно с Google Pixel 5. Въпреки, че има доста време дотогава можем да предположим кога водещите смартфони ще получат ъпдейта към платформата. 

 

 

2. Най-полезните клавишни комбинации зa Google Chrome, които e добре да владеете

Chrome е сложен браузър, който често изисква много кликвания или прекъсвания при сърфиране, за да навигирате по страниците и разделите или за да имате достъп до ключови функции. Но клавишните комбинации на Chrome могат да улеснят живота на почти всеки потребител и да подобрят производителността му.

 

3. Процесорите Intel Tiger Lake ще имат защита срещу злонамерен софтуер

Intel провеждат финални тестове с нова технология, която трябва да подобри сигурността на бъдещите им хардуерни решения. Всъщност името на тази иновация е Intel Control-Flow Enforcement Technology (Intel CET).

Oсновната цел на този продукт е да предпазва потребителите, които използват устройства с процесори на Intel от т.нар. "Control-Flow-Hijacking" техники на киберпрестъпниците. Това са методи за разпространение на зловреден софтуер, които набират все по-голяма популярност. 

 

 

 

4. Huawei Mate 40 Pro ще използва камера технология на Largan Precision

Huawei Mate 40 Pro е дългоочаквана серия от смартфони, които по план трябва да видим през октомври. Премиерата на този флагман ще изостри значително конкуренцията и ще има важно значение за компанията. Huawei ще продължат да разчитат на добре познатата формула за луксозен дизайн, впечатляващи камери и най-мощен хардуер в следващия представител на серията. 

 

 

5. WhatsApp вече предлага мобилни разплащания

Facebook са собственици на приложението и от доста време търсят иновативни начини, с които да го превърнат в сериозен източник на приходи. Припомняме ви, че компанията купи WhatsApp за $19 млрд., което продължава да бъде една от най-скъпите сделки в технологичния сектор.