YouTube няма нужда от реклама. Повече от 1,9 милиарда души се радват на YouTube всеки месец. Но много хора се питат как може да споделят YouTube видеоклипове. Може да го направите от мобилния си телефон или да използвате Facebook, но има потребители с конкретни желания, които тези начини на споделяне не предлагат.

 

Има няколко начина за споделяне на видеоклипове в YouTube, като някои от тях са по-ефективни от други. От Make Use Of предлагат пет бързи техники за споделяне на видеоклипове в YouTube, които може да тествате с приятелите си.

Riv.yt

Тази услуга е удобна, ако държите да съсредоточите вниманието на зрителите си към конкретно видео, като елиминирате всички разсейващи елементи – коментари, реклами, предложения и т.н. Вие получавате право на избор за дизайн на страницата, в която да се отвори видео клипа. Единственото нещо, което липсва до момента на Riv.yt е тъмен режим или тъмна тема.

YouTube Time

YouTube ви дава лесен начин да стартирате видеоклип от определено място. Прескочете до желаната част и кликнете с десния бутон върху видеоклипа. Изберете „Copy video URL at current time“ и го споделете.  С YouTube Time обаче може да прецезирате времето на началото до секунда.

 

Поставете URL адреса, след което въведете точния час в полето за минути и секунди. Можете да прегледате изрязаното видео или да генерирате връзката, за да я споделите чрез друг носител. Можете да използвате този URL адрес и като вграждане в блога си или във форум. Видеоклипът ще прескочи до частта, за която сте го настроили.

Kapwing

Сайтове като Instagram и Facebook имат изисквания за размера на видеоклиповете, които качвате на тях. Kapwing е отличен онлайн инструмент, в който трябва да добавите само URL адреса на видеоклипа и платформата, за която искате да оптимизирате.

GIFit (Chrome)

Искате да споделите части от даден видеоклип като GIF файл? GIFit е удобно разширение за Chrome, което ви помага да вземете част от видеоклип в YouTube и да го споделите като анимиран GIF.

vdNote

vdNote е един от инструментите, които трябва да имате в своя арсенал, ако използвате YouTube за учене. С vdNote можете да въвеждате коментари, отнасящи се до конкретен момент във видеото, което гледате. Когато споделяте видеоклиповете, други могат да използват тези коментари, за да разберат контекста. Можете да споделяте видеоклипа и свързаните с него бележки чрез имейл или Twitter.

 

Вижте 5 забавни неща, които може да направите с едно YouTube видео