Ако откриете, че вашият лаптоп или компютър е бил компрометиран, то това ще провали целия ви ден. Причина за това може да бъде случайно разливане на течности или вирус, но каквато и да е тя на вас няма да ви стане по-леко.

Всички имейли, снимки, проекти, документи и отметки, могат да бъдат заличени в един миг! За да бъдете подготвени за такива моменти е необходимо да направите резервни копия на информацията, която е ценна за вас.  

 

Полезно: 5 лесни начина за арихвиране на даднните от компютъра 

 

От Life Hack са съставили списък с 5 лесни начина за арихвиране на даднните от компютъра . Може да използвате един от тях или няколко в комбинация, за да архивирате днните си. Това ще ви спести време и нерви, когато компютърът ви спре да работи по някаква причина.


1. Облачни програми

Най-ефективния начин за архивиране е като използвате облачна услуга. Причината е, че вашите дании автоматично се актуализират, без никакви усилия от ваша страна. Вие може да архивирате снимки, музика, отметки, имейли и документи. А за да получите достъп до файловете си имате нужда само от компютър и интернет. Основен недостатък на този метод е, че облачните услуги са една от основните цели на хакерите. Данните се съхраняват в киберпространството, а там те могат да бъдат в опасност. Ето защо внимателно избирайте услагата, на която поверявате данните си. 


2. Локално архивиране

Повечето операционни системи вече имат функция, наречена ‘time machine’, с която може да възстановите данните на компютъра си към по-ранна дата. Когато изключвате компютъра си  всеки ден, той запазва всички програми и промени, които сте правили този ден. Ако имате възможност да върнете нещата там където са били преди да имате проблеми, може да се справите с подозрителния файл, който сте изтеглили, и който най-вероятно е вирус или друг зловреден софтуер.

Тази функция също така предлага най-простият начин за възстановяване на информацията ви. Недостатък на този метод е, че може да изгубите файлове. Например данни, файлове, или снимки, които сте изтеглили от интернет след датата на възстановяване може вече да не са достъпни.

 


3. Външно устройство за съхранение

Ако решите може да инвестирате във външно устройство за съхранение. Това е добра идея, защото предлага удобен начин за съхранение и осигурява защита. Има много потребители, които избират именно този начин за архивиране. Кликнете тук, за да разберете кои са най-добрите джаджи за съхранение на информация.


4. USB флаш устройства

USB флаш устройствата също предлагат удобен начин за съхраняване и пренасяне на информация, тъй като са с компактни размери, а и се предлагат на все по-ниска цена. Единственият недостатък на този метод е ограниченото пространство на самото устройство.


5. DVD

Това е един много примитивен начин, но сме длъжни да го споменем, тъй като до известна степен може да разчитате и на него.