Гледането на видео онлайн е една от основните дейности в мрежата на все повече хора. Много често искаме да запазим дадено видео за гледане по-късно, особено, ако е стрийм. А понякога просто искаме да имаме достъп до даден клип и без постоянна връзка с интернет. MakeUseOf ни показват 5 начина, чрез които можем да изтеглим видео или стрийм от всеки сайт.


Video DownloadHelper

Това е добавка за браузър, която позволява да изтегляме липове невероятно лесно. Просто трябва да отворим страницата с клипа и натиснем един бутон и тегленето започва. Предлага се за: Chrome, Firefox. Поддържа: YouTube, Facebook, Instagram, Vimeo, Dailymotion, Lynda, Twitter, Udemy и др.


4K Video Downloader

Това е семпла програма за настолни операционни системи. Просто трябва да копираме адреса на страницата с клипа и да го поставим в програмата. Тегленето ще започне, като се поддържа и телене на всички клипове в даден канал или плейлист. Има и възможност за автоматично теглене на нови клипове в канал, когато се публикуват. Поддържат се и доста формати, теглене с най-високо качество и др. Предлага се за: Windows, Mac, Linux. Поддържа: YouTube, Facebook, Vimeo, Flickr, Dailymotion и др.


Freemake Video Downloader

Още едно приложение за компютри, но само с Windows. То е напълно безплатно, дава много опции за теглене с различно качество, популярни формати и др. Има ифункция за теглене само на аудиото от записа. Предлага се за Windows. Поддърржа: YouTube, Facebook, LiveLeak, Veoh, Vimeo, DailyMotion и др.


JDownloader

Това е приложение за теглене от стриймове. Нужно е да се копира линкът и приложението разпознава наличните стирймове. След това предлага различни формати и качество за изтеглянето им. Приложението открива и вградени в страницата клипове от друг сайт. Предлага се за: Windows, Mac, Linux Поддържа: почти всеки сайт със стрийминг


Youtube-dl

Това е малко по-сложно на вид приложение, защото няма интерфейс, а само команден ред. Има и потребителска версия с интерфейс, но тя не е официална. Позволява теглене от много сайтове, вклчително няколко клипа наведнъж, автоматично преименуване на файлове, субтитри и др. Поддържа: YouTube, Facebook, HBO, Metacafe, VImeo, Dailymotion и др. Предлага се за: Windows, Mac, Linux


Запис с VLC

Алтернативно решение, когато клипът не иска да се изтегли, е да се запише целият екран. Това става чрез приложение като VLC, което позволява да пуснем видеото на цял екран чрез неговия линк и да го запишем. За целта обаче не трябва да го прекъсваме. Все пак е добра алтернатива, когато нищо друго не работи.


Още от Digital:  Как да качваме снимки и видео с HD резолюция във Facebook от смартфона