Чувствате, че има какво още да се желае от звука идващ от вашия смартфон? За щастие, има какво да направите, за да оптимизирате максимално звука, идващ от него. Ако темата ви е интересна, разгледайте съветите на Tech Radar, които предлагат 5 лесни начина за подобряване на звука на телефона.

1. Подобрете качеството на музикалното приложение

Избраното от вас музикално приложение може да не извежда звук с максималното качество, на което е способно. Много услуги по имат настройка по подразбиране за по-ниско качество, за да се използват по-малко мобилни данни.

 

Но ако не сте на ограничен план, можете да увеличите качеството на звука от менюто с настройки на приложението. Например в приложението Spotify, отидете в Settings > Music Quality и изберете ‘Very high’, което ще повиши качеството до 320kbit/s.

 

Потребителите на iPhone в Apple Music трябва да отидат в Settings > Music > Mobile Data и да се уверят, че плъзгача до High-Quality Streaming е в позиция „On“. Android потребителите ще трябва да се насочат към самото приложение и да отидат в Settings > Cellular Data и да поставят плъзгача до ‘High Quality on Cellular’ в позиция „On“.

 

Потребителите на Google Music трябва да отидат в менюто Settings в приложението, след което да превъртат надолу и да изберат „Quality on mobile network“ или „Mobile network stream quality“ и да го зададат на „Always High“.

2. Проверете калъфа

Калъфът на вашия телефон може да заглушава високоговорителите му. За да разберете дали е така, направете тест. Пуснете песен и усилете звука, който трябва да се възпроизвежда от високоговорителите на телефона. Ослушайте се, махнете калъфа на телефона и вижте дали звука е по-ясен. Ако е така, ще ви е необходим нов калъф. За предпочитане е да изберете такъв, който изобщо не покрива високоговорителя.

3. Купете си по-добри слушалки

Слушалките, които са били в кутията на вашия смартфон не винаги са най-добрия избор за слушане на музика. Един от най-простите начини за подобряване качеството на звука на вашия смартфон, е да замените тези слушалки с по-качесвени, като  Sony WH–1000XM3.

4. Купете преносим DAC

Може би имате много качествени стари слушалки, но те звучат разочароващо от вашия телефон. Това, от което имате нужда, е преносим DAC (Digital-to-Analogue Converter). DAC устройствата се предлагат в различни форми и размери, но всички те служат за подсилване на звука на телефона. Добър избор би бил закупуването на iFi xDSD, Chord Mojo, Audioquest Dragonfly или Creative Sound Blaster E5.

5. Изтеглете EQ приложение

Купуването на изцяло ново устройство с размер на телефон и пренасянето му с вас е доста екстремно решение, разбира се. Но можете също така да настроите съществуващия изход на телефона си, за да отговаря на вашите вкусове. Не всички телефони или музикални приложения включват функция на еквалайзер, но е възможно да изтеглите отделно EQ приложение, което да ви свърши работа. Такива приложения са EQu и Equalizer+ за iPhone, и Music Volume EQ и Equalizer за Android.

 

Вижте 5 настройки, които е добре да промените в новия си смартфон