Android устройствата са мощни инструменти, които носим постоянно в нас. Ако ги използваме правилно, те имат потенциала да направят ежедневието ни по-организирано и по-малко напрегнато. Готови ли сте да се възползвате от този потенциал? В такъв случай информацията на Slash Gear ще ви бъде полезна.

„OK Google, where's the nearest...“

Ако използвате Google Maps, за да намерите ресторанти, кафенета, хотели или други места в близост до вас, тази гласова команда ще ви спести много време и ще ви позволи да намерите почти всички места, които са близо до вас.

„OK Google, add ... to my Shopping List.“

Това е команда за добавяне на стока към списъка ви с покупки. Преди да използвате тази команда обаче, ще трябва да изтеглите приложението Google Keep. След това поддържането на вашия списък с покупките,  които трябва да направите ще е изключително лесна и приятна задача.

„OK Google, what's the square root of 278.“

Вашият смартфон има приложение за калкулатор, но то е загуба на време. Ако имате за решаване математическа задача, можете да научите бързо отговора като кажете „OK Google, what's the result of ... minus/plus/divided by/etc of ...?“ Може дори да задавате въпроси като „OK Google, what is the circumference of a circle that has a diameter of 10.75 inches?“

Google не само ще реши задачата, но също така ще ви покаже и формулата, която е използвана за решаването ѝ, както и всички свързани формули, които трябва да знаете.

„OK Google, set an alarm for...“

Използвате ли смартфона си като будилник? В такъв случай тази команда ще ви бъде много полезна.

„OK Google, text/call/message/email...“

Тази команда е полезна най-вече когато ръцете ви са заети с нещо или шофирате, а трябва да се обадите или пуснете съобщение на някой. Освен това ако искате да прегледате последните си съобщения може да помолите: „OK Google, show me my messages.“

 

Вижте защо всеки Android потребител е добре да използва функцията OK Google