Вече сме в месеца с най-много празници и темата с избора на подаръци е все по-актуална. Със сигурност често сте пред не лекия въпрос – какво точно да вземете на любимите си хора. Отговорът не е лесен, но пък правилна насока е, че повечето хора в наши дни се радват много, когато получават технологични подаръци. В това свое видео ревю, екипът на Digital.bg ще се постарае да ви бъде от полза при избора на подарък, като синтезирано ви покаже, 5 от най-удачните предложения на марката Lenovo, които сме тествали през годината.

 

Lenovo IdeaPad 3

Ще започнем с един лаптоп с красив дизайн и много достъпна цена, който се предлага в общо три размерови разновидности с 14“, 15.6“ и 17.3“ диагонал на дисплея. Това е Lenovo IdeaPad 3, който е част от фирмената серия 300, включваща достъпни лаптопи за ежедневието. които са характерни с леките си компактни корпуси, в комбинация с изключително надеждност. Дизайнът на лаптопите от серията е много ефектен.

Той включва няколко характерни цветови разновидности, които оцветяват не само капака, а и вътрешното пространство около клавиатурата. Това са Платинено сиво, Тъмносиньо, Черешово червено, Лешник и Бизнес черно.

При различните размери на дисплея, резолюцията на TN и IPS матриците е различна, като максимумът е FULL HD с цели 300 нита яркост. При хардуера, Lenovo ви дават възможност за избор между централни процесори на марките AMD и Intel. При първите максимумът е съответно Ryzen 7 4700U, а при вторите10-то поколение Core i7. Оперативната RAM памет достига до 12GB DDR4, а сториджа до 256GB PCIe SSD M.2 или 1TB HDD, а има и хибриден вариант.

Повече подробности за вариантите на Lenovo IdeaPad 3, можете да научите от подробните видео ревюта, които сме им посветили. Директни линкове към тях сме приложили в името на всяка идея за подарък.. По същия начин ще процедираме и с другите продукти, които ще видите тук.

 

Lenovo Yoga Slim 7 (13)

Следващият лаптоп, който ще ви покажем като предложение, подходящо за подарък е Lenovo Yoga Slim 7 (13). Ако трябва да го опишем само с едно изречение, то било нещо от сорта на. Мощен алуминиев лаптоп с Tiger Lake CPU и Intel Iris Xe GPU, който се явява по-добрата алтернатива на Apple MacBook Air. Дизайнът на лапптопа на Lenovo е наистина впечатляващ. Той е елегантен и чудесно би паснал на имиджа на високия клас бизнес потребители.

Yoga Slim 7 (13) е подходящ за тях и заради супер компактните си размери, които му позволяват да е удобен за носене извън дома и офиса. Лаптопът тежи само 1250гр. и е дебел 13.9мм.

Компактните размери обаче не са постигнати за сметка на функционалност. Yoga Slim 7 (13) има достатъчно богата периферия и батерия с огромен заряд. Той е достатъчен на устройството за до цял ден работа, без го свързвате към електрическата мрежа.

В основата на хардуера тук стои споменатият Tiger Lake 11-та генерация Intel Core U i7 процесор процесор, в комбинация с Intel Iris Xe видео карта и 16GB DDR4 двуканална RAM памет Лаптопът има и Harman Kardon озвучение с 2 високоговорителя с по 2W мощност всеки и с Dolby Atmos оптимизация.

 

Lenovo ThinkBook Plus

Следващият лаптоп е един от най-нестандартните продукти, които Lenovo представиха през 2020 година. Това е Lenovo ThinkBook Plus, който има има два дисплея. Да външната част на капака му има самостоятелен дисплей. Той е постоянно активен и е монохромен. Работи на принципа на електронните четци и не изисква голяма консумация на енергия, дори е активен, дори когато лаптопа е изключен.

Площта му е цели 10.8“, а тази на цветния във вътрешността на лаптопа – 13.3“. На външния дисплей можете да правите разнообразни неща, като например да скицирате и да си правите бързи бележки, посредством дигиталната писалка, която имате в комплект с машината. Те се запаметяват и след това могат да се изведат на основния.

 

Lenovo Tab P11 Pro

Ще ви покажем и един супер мощен таблет, който благодарение на аксесоарите си може да се превърне бързо в ноутбук. Да той има клавиатура и активен стилус. Lenovo Tab P11 Pro е с профил дебел невероятно скромните Lenovo не е постигнат за сметка на технически характеристики. Например 11.5-инчовият му дисплей е с TÜV Rheinland сертификация, направен е по OLED технология и има резолюция 2560х1600 пиксела.

В основата на хардуера стои 8-ядрен централен процесор Qualcomm Snapdragon 730GB, с тактова честота достигаща до 2.2GHz. Партнират му до 6GB оперативна RAM памет, а сториджът е 128GB (uMCP). Таблетът има общо 4 камери - 13MP+5MP върху гърба и 8MP+8MP над дисплея. Те имат лицево разпознаване и предоставят възможност за замъгляване на фона зад човек при провеждане на видео разговори.

 

Lenovo IdeaPad Gaming 3

И за финала на нашето обзорно видео с устройства на Lenovo които са подходящи за подарък, решихме да ви покажем един геймърски компютър, който съвсем скоро ще ви покажем в серия от подробни видео ревюта. Това е Lenovo IdeaPad Gaming 3, за който в аванс можем да ви кажем, че е едно от възможно най-достъпните като цена геймърски предложения към момента на пазара.

Машината има на разположение процесори до Intel core i7 10750h и AMD Ryzen 5 4600H, видео карти NVIDIA GeForce GTX 1650 и Ti, до 64GB оперативна RAM памет и сторидж достигащ со 512GB SSD.

 

 

Без значение кой от изброените технологични продукти на Lenovo ще изберете за подарък, той със сигурност ще бъде удачен избор, за който ще се радваме, че сме ви били от полза с информацията, която сме ви дали.