Докато устройства като Samsung Galaxy S7 и iPhone 7 присъстват в медийните заглавия по целия свят и хората им се възхищават, то много хора избират да си купят смартфон с добри характеристики на достъпна цена. Макар че има някои страхотни телефони в този клас, производителите често се бавят да доставят водещите характеристики при евтините си модели.

 

От Android Authority изтъкват 5 функции на смартфоните от висок клас, от които телефоните от среден клас се нуждаят през 2017 година.

1. Android 7.0 Nougat

Когато си купуваме смартфонот среден клас, почти е сигурно че с новата покупка получаваме малко по-стар софтуер. Остава ни само да се надяваме производителя да ни осигури ъпгрейд до последната версия на платформата през следващите седмици.

 

Разбира се, повечето производители бързат да осигурят най-новата версия на Android за всяка нова версия на хардуера си, но това отнема време. Освен това, ще бъде страхотно ако производителите подкрепят своите среден клас телефони поне толкова дълго, колкото и техните водещи модели.

2. USB Type-C порт

Наистина няма основателна причина производителите да не сложат USB Type-C порт на своите модели от среден клас през тази година. Конекторите и интегралните схеми не са много по-скъпи, отколкото преди, а и технологията допринася за по-бързото зареждане на телефоните ни. Така че няма нужда да се харчат разходи за развитието на Quick Charge или за други нестандартни решения.

3.  Бързо зареждане

Както споменахме, бързото зареждане трябва да стане универсално за всички модели телефони от среден клас. Тези модели обикновено идват с по-малки по размер батерии, така че бързото зареждане е от съществено значение.

4. NFC и мобилни плащания

NFC е друга технология-хит, която липсва при моделите от среден клас и е редно тази година това да се промени. Технологията NFC е полезна за няколко малки неща, но приноса ѝ в мобилните плащания е безспорен.

5. Двойни камери

Двойните камери са нова концепция дори за флагманите, но технологията е много обещаваща и може значително да подобри качеството на снимките заснети със смартфон от среден клас. Това очевидно ще изисква по-мощна технология за обработка, отколкото при една  камера, но този тип хардуер вече е на разположение за среден клас моделите. Чиповете Qualcomm Snapdragon 653 и 617 поддържат двойна камера.

 

Вижте защо смартфони с двойни задни камери ще са бъдещето на мобилната фотография